IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi се отказа от R8 e-tron

Клиентите не са готови да приемат подобен автомобил, смятат в компанията

Audi се отказа от R8 e-tron

Серийното производство на суперколата, задвижвана изцяло на електричество - Audi R8 e-tron (на снимката), се отлага за неопределен срок. Причината е, че ръководството на компанията от Инголщад не вижда перспективи пред подобен модел.
Audi се отказа от Audi R8 e-tron
Електромобилът на базата на серийното R8 първоначално трябваше да се появи в продажба в края на 2012 г., но още през есента шефът на техническия отдел на Audi Волфганг Дюрхаймер призова ръководството на компанията внимателно да преразгледа проекта и да прецени всичките му положителни и отрицателни страни.

В крайна сметка шефовете на Audi са решили, че времето на електрическите суперколи все още не е дошло. Пред изданието AutoExpress източник от компанията е разкрил, че създадените вече 10 бройки от R8 e-tron няма да се пускат в продажба, а ще се използват единствено за бъдещи проекти на компанията.

„Ние сме на мнение, че клиентите не са готови да приемат подобни автомобили. Може би, ако технологията им бъде усъвършенствана, някой ден това ще се промени. Никога не казвай никога”, категоричен е източникът на изданието.

Снимка: Audi

Тагове: audi r8 e-tron
0 от 500
  • #31
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    bbНищо чудно петролните компании да играят против ел. колите, но те и без това си имат достатъчно недостатъци. Много по-скъпи са от нормалните - Лийф-а е с цена около 30 000 евро, пробега с едно зареждане под 200км. Самото зареждане трае часове. След време когато искаш да го смениш с по-нова кола най-скъпият елемент - батерията, ще е за смяна. Тоест ако няма политика да се изкупуват от дилърите колата е непродаваема на свободния пазар на 2-а употреба. И това е само на първо четене.
  • #30
    2 rate up comment 4 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    ( преди 18 часа ) коли само за комплексари и псевдоразбирачи. Или за тези, които си мислят, че знаят какво е красиво. ....ИЗЦЕПИ СЕ ЯПОНСКОТО ФЕНЧЕ , ХОРАТА ХАРЕСВАЩИ АУДИ СИ МИСЛЕЛИ ЧЕ ЗНАЯТ КАКВО Е КРАСИВО..!!!! И ТОВА ОТ ЧОВЕК ХАРЕСВАЩ КАШОН НА КОЙТО МУ ТЪРСИШ ЕМБЛЕМАТА И НОМЕРА НА РАМАТА ЗА ДА НЕ ВЛЕЗЕШ В ДРУГ КАШОН...ДАВА МНЕНИЕ ЗА АВТОМОБИЛ КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА ПРИТЕЖАВА , ПОНЕЖЕ МУ ЧУПИ КРЕХКАТА ПСИХИКА...ПО-СЪШАТА ПРИЧИНА НЕ МОЖЕ ДА ЗАГОВОРИ ХУБАВО МОМИЧЕ А ГЛЕДА ОТСТРАНИ И ПРЕГЛЪЩА...
  • #29
    3 rate up comment 1 rate down comment
    b.b. ( преди 11 години )
    Fenix, прав си че отстрани погледнато звучи едва ли не параноично, но ето ти цитат и от съседната статия: "Най-слабо през 2012 година на пазара в САЩ се представя Mitsubishi i-MiEV. Електрическото возило на японската марка е реализирало едва 588 продажби" Това са никакви продажби. Дали и това е случайно!? Електрическите коли за които говориш, че се развиват свободно или ги няма или едва кретат. Не мисля, че всичко това се случва без нечия помощ. Единствено Тесла е някакъв лъч надежда.
  • #28
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ми преценили са, че няма да спечелят достатъчно, отказали са се. risk managment не означава непременно, че са нискотехнологични.
  • #27
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Значи не ти се е получило
  • #26
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Казвах го на шега,и с най-добри чувства!!!
  • #25
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хахаха да колега прав си :-)
  • #24
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Фолксваген e МАЙКАТА, бащата е неизвестен!!!
  • #23
    6 rate up comment 2 rate down comment
    до Fenix ( преди 11 години )
    ДА тези компании имат коли, които се движат по пътищата и нещата могат да се получат, но проблема тук, е че това е АЛУДИ - фирмата която нищо не може да постигне сама, фирмата, която взима наготово от нискотехнологичния баща Фолксваген.
  • #22
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ти да видиш........Ахахахаххааа Убитаците пак се издъниха.Най-олигофренската марка е това ей.Шампион са, обаче по брой обявени и нереализирани проекти