IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi се отказа от R8 e-tron

Клиентите не са готови да приемат подобен автомобил, смятат в компанията

Audi се отказа от R8 e-tron

Серийното производство на суперколата, задвижвана изцяло на електричество - Audi R8 e-tron (на снимката), се отлага за неопределен срок. Причината е, че ръководството на компанията от Инголщад не вижда перспективи пред подобен модел.
Audi се отказа от Audi R8 e-tron
Електромобилът на базата на серийното R8 първоначално трябваше да се появи в продажба в края на 2012 г., но още през есента шефът на техническия отдел на Audi Волфганг Дюрхаймер призова ръководството на компанията внимателно да преразгледа проекта и да прецени всичките му положителни и отрицателни страни.

В крайна сметка шефовете на Audi са решили, че времето на електрическите суперколи все още не е дошло. Пред изданието AutoExpress източник от компанията е разкрил, че създадените вече 10 бройки от R8 e-tron няма да се пускат в продажба, а ще се използват единствено за бъдещи проекти на компанията.

„Ние сме на мнение, че клиентите не са готови да приемат подобни автомобили. Може би, ако технологията им бъде усъвършенствана, някой ден това ще се промени. Никога не казвай никога”, категоричен е източникът на изданието.

Снимка: Audi

Тагове: audi r8 e-tron
0 от 500
  • #11
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Fenix ( преди 11 години )
    Добре де от ВАГ чак сега ли се сетиха, че колата няма да е рентабилна или по-скоро са видели, че няма желаещи да купят от готовите 10 бройки. Другия път май ще е по-добре първо да проучат пазара преди да налеят милиони и да впрегнат маса народ в проект, чийто продукт е непродаваем.
  • #10
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нормално е, живеем в пазарна икономика а не в измислен соц. И в пазарната икономика този, който ще даде 250 хиляди за спортна кола му е все тая дали тя е хибрид и дали е "еко". За него е важно да е гъзарска, бърза и да има скъп имидж. Затова хибридите трудно ще се наложат сред баровските марки!
  • #9
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ауди, както и другите три луксозни немски марки са допринесли достатъчно иновации. Мерцедес и неговите системи за сигурност, ауди двойното предаване, ванкеловия двигател, леките конструкции. . Ауто юнион и сребърните стрели и първият автомобил развил над 400км в час, ралитата и т.н Историята на мерцедес и ауди е еднакво велика, не е възможно да се сложат на кантар и да кажеш еди кой си е по велик, защото ме кефи повече. Трябва да си голям Дошо :)
  • #8
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Скучните хора такива които си мисля че ауди е най-великата марка на света които смятат даже бмв мрцедес марки които са допринесли за толкова иновации в автомобилостоенето и казват че бледнеят пред ауди :X айде молявиса какъв спортен дух има тази марка 4 тона кола с 800 коня двигател или страшното р8 което няма нищо общо с суперколите пфффф
  • #7
    12 rate up comment 9 rate down comment
    Subarufan ( преди 11 години )
    Кои хора карат Ауди???
  • #6
    9 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Общо взето ида бяха и да не бяха го пускали файда никаква ауди р8 с шалтер щеше да е перфектния супер кар за скучни хора нека да си правят там "невероятните луксозни автомобили" и да остават супер колите на марките които имат имиджи с супер коли и в спорта само забележете наистина кои хора карат ауди !!
  • #5
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    абсолютно, щом от ВАГ са решили така,почти 100% сигурно е ,че са щели да бъдат на загуба,а при наличието на марки като Ламбо и Бентли,няма какво да се доказват в този сегмент.
  • #4
    15 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ЕДНА ФИРМА ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛИ , И АКО ДАДЕН МОДЕЛ Е НА ЗАГУБА , СЕ СПИРА .А ВЕРВАЙТЕ МИ ФВ УМЕЯТ ДА ПЕЧЕЛЯТ.
  • #3
    21 rate up comment 10 rate down comment
    Алудко ( преди 11 години )
    Ха-ха, какво ли можеше да се очаква от ВАГ? Технологиите са им само на цветните картинки в рекламните брошурки. Когато стане въпрос за покритие - ами те клиентите не искали нови технологии.
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Важното е постигнатата цел-рекламата. До следващата :)