IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW е луксозен производител номер 1 в САЩ

Баварците надделяха над Mercedes-Benz и Lexus през изминалата 2012 година

BMW е луксозен производител номер 1 в САЩ

BMW завърши изминалата 2012 година като лидер по продажби в луксозния сегмент в САЩ, пише Automotive News, позовавайки се на данни от Bloomberg. Мюнхенската марка реализира ръст от 39% при продажбите си през декември, което й осигури лидерското място в края на годината.

BMW е луксозен производител номер 1 в САЩ
През последния месец на 2012 година BMW са продали 37 399 нови коли в САЩ, достигайки ръст от 39 на сто. Най-голям принос за това има 5-Series, която бележи ръст при продажбите си от цели 72%.

Второто място в класацията остава за Mercedes-Benz, чиито продажби също се увеличават, но с едва 9.5%. Най-успешният модел на марката през месец декември е E-Class, който бележи ръст в търсенето от 32%. Продажби в САЩ на Mercedes-Benz за последния месец на 2012 година достигат 28 145.

Малко по-добре от Mercedes-Benz през същия месец се представя третият в класацията - Lexus, който бележи ръст от 21% до 30 607 единици.

За цялата 2012 година BMW има 281 460 продажби в САЩ, а Mercedes-Benz - 274 134. Увеличението при BMW спрямо 2011 година е 14%, а при Mercedes-Benz - 12%.

Японската луксозна марка Lexus, която беше лидер в тази класация в продължение на цели 11 години, е продала 244 166 автомобила, регистрирайки увеличение спрямо 2011 година от 23%. Припомняме, че Lexus отстъпи позицията си на германските премиум марки през 2011 година след природните бедствия в родината си.

Важно е да се отбележи, че в тези цифри на са включени моделът Springer на Mercedes, както и марката Smart. MINI, която е собственост на BMW, също не се бори. Причината е, че тези модели и марки не се определят като луксозни.

Цялата класация за продажбите на автомобили в САЩ за 2012 година вижте ТУК

0 от 500
  • #21
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота нито е по-евтина от Опел,нито от Рено,нито от Пежо,нито от Фиат. Все европейски марки.
  • #20
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Глупости, Аудитата са по -евтини от Лексусите в САЩ. А в Европа Лексусите са по-скъпи от немските! Синоним на евтиния са Ауди.Или по-точно казано Шкода-Алуди.
  • #19
    11 rate up comment 9 rate down comment
    до долния ( преди 11 години )
    Объркал си се. Лексус винаги са били по-евтини от немската тройка. Точно както тойота винаги е била по-евтина от конглокентните модели на европейски марки. Тойота и лексус са синоними на евтиния, но явно вече и с евтиния не успяват да се закрепят на върхът..
  • #18
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    BMW и Mercedes-benz сега са на по-ниски цени в САЩ, отколкото бяха преди, заради кризата в Европа и много ясно, че като са на горе долу една цена с Lexus, хамериканците ще ги предпочетат. Ако японските коли в европа струваха колкото европейските, щяха да се купуват повече.
  • #17
    6 rate up comment 1 rate down comment
    nick_bps ( преди 11 години )
    До nikito_blend
  • #16
    10 rate up comment 1 rate down comment
    nick_bps ( преди 11 години )
    Аз не мисля, че БМВ ,Мерцедес или Лексус е в категорията на Ролс Ройс и Бентли. БМВ са премиум клас и луксозни автомобили ,докато Ролс Ройс и Бентли са по скоро свръхлуксозни !Така че, твоето сравнение е тъпо :/
  • #15
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    *** са жалки тинейджъри и нещастници.
  • #14
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ***,тук е истината:http://autoplanet1.com/novina/18435-20-modela-toyota-v-top-10-v-pet-razlichni-vyzrastovi-kategorii
  • #13
    12 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За трета поредна година Toyota стана марка 1 по отношение на дългосрочната надеждност и качество според доклада на T
  • #12
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Лексус си отива, даже американците вече искат нещо хубаво в скъпа кола.. а в лексус евтини скърцащи пластмаси, стар дизайн и техника от японец.. няма как продажбите да не падат!