IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Какво да очакваме от новия Nissan Qashqai

Кросовърът ще има нови двигатели, а версията със 7 места отива в историята

Какво да очакваме от новия Nissan Qashqai

Следващото поколение на Nissan Qashqai ще бъде ярко и агресивно. Това обеща вицепрезидентът на компанията Анди Палмър в интервю за английското издание Autocar, което преди време пусна шпионски снимки на модела. На тях обаче се виждаше муле - маскиран кросовър с настоящата каросерия, който ползва новите агрегати.
Какво да очакваме от новия Nissan Qashqai
Знае се, че новият Nissan Qashqai ще бъде построен по мотивите на футуристичния концепт Hi-Cross (на снимката), който бе показан на изложението в Женева през март 2012 г. Дизайнът на модела се изработва в Лондон, като според Палмър е изцяло насочен към вкуса на европейците.

„Новата генерация няма да прилича на настоящата, въпреки че ще има аналогични размери – обяснява Палмър. – Това означава, че пространството в салона няма да се промени. Интериорът обаче ще бъде доста различен.”

И няма как да бъде другояче, защото сегашното поколение бе доста критикувано най-вече заради качеството на материалите в обзавеждането. Сега те ще бъдат доста по-меки, а на централната конзола ще се появи голям сензорен монитор. Интересното е, че кросовърът ще разполага в средните нива на оборудване със системата от камери за кръгово наблюдение от Infiniti, а също така и с нова навигационна система, Bluetooth, системи за помощ на водача по време на движение и др.

Промени ще има и при двигателите – вместо настоящия бензинов 1.6 литров мотор с мощност 117 к.с. ще се появи нов, 1.2 литров турбо с мощност 115 к.с. При него разходът на гориво ще бъде около 4.7 л/100 км. При дизелите също ще има промени, но към момента се знае единствено, че новия 1.6 литров агрегат с мощност 130 к.с. и разход 4 л/100 км, който от скоро се предлага при настоящото поколение, ще бъде запазен. Както и настоящата модификация, така и новата ще се предлага както с предно предаване, така и с 4WD.

От гамата отпада вариантът Qashqai+2, тъй като платформата на машината не може да бъде разтегната до такива размери. Затова вместо Qashqai със седем места ще се появи седем местен X-Trail от ново поколение, който също по дизайн ще напомня  Hi-Cross.

Световната премиера на новото поколение на Nissan Qashqai ще се състои на международното изложение във Франкфурт през есента на 2013 г.

Снимка: Automedia.bg

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 9 rate down comment
    IT ( преди 11 години )
    какво да очакваме от новият кашкай ли....ами ако питате мене нищо осбенно хаха :))) Доста по посредствен от предшественникът си :)като излезна моделът имаше индивидуалност и стил който покори клиентите рядкост за японски автомобил и осбено за марката нисан която общо взето бълва урудливи коли :)) уви новото покеление на един от малкото стоинотни нисани е пълен фарст :) опитали се да наподобиава Киа спортидж отпред с тези издължени фарове но нещо не им се е получило :)мисля че няма да има шанс :)
  • #5
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    те франсетата не се и опитват да правят suv-та- взимат готови японски, все пак идеята им е да се пробват да ги продават, а не да влагат милиарди за разработка и на края кво- дедовия. А не като швабите- 1000 модела на една платформа с различни фарове и задни колонки и на края кво ще има- пак дедовия
  • #4
    17 rate up comment 4 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Най-добрите и най-купувани в този клас са Кашкай,ЦР-В и Рав-4.След тях са всички останали.Като качество също така бих отличил Мицубиши АСХ и Мазда ЦХ-5.Също много добри и с отлични офроуд възможности са Паджеро,Форестър,Витара и Дайхацу Териос.Немските,френските и др.подобни с тяхното кашкавалено окачване изобщо не ги смятам за разумна алтернатива.Единствено корейците дишат във врата на японците,но от тях има още какво да се желае.
  • #3
    28 rate up comment 0 rate down comment
    груди ( преди 11 години )
    Ми аз като гледам из Европа, по-специално из Испания, Франция, Италия карат много Кашкаики. Алуди Q или БМВ X си е скъпо и малко хора си купуват такива. Само в *** има повече премиум джипове и SUV, отколкото други джипове.
  • #2
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не бих казал , Qashqai e най-прования кросоувър в европа и на много други континетни за разлика от изброените две, а и с новите малки икономични двигатели на Renault-Nissan ги е бил като конглокенция още преди да е излязъл
  • #1
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Felix The Cat ( преди 11 години )
    Realna konkurencia na Audi Q3 i BMW X1 !?