IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маркионе разкри бъдещето на Alfa Romeo

Първият нов модел ще бъде седанът Giulia

Маркионе разкри бъдещето на Alfa Romeo

Какво ще предложи Alfa Romeo на своите клиенти през следващите няколко години и какво е бъдещето на италианската марка? На тези въпроси трябваше да отговори президентът на FIAT Сержио Маркионе, който е и изпълнителен директор на концерна Chrysler.
Маркионе разкри бъдещето на Alfa Romeo
Пред журналисти топ-мениджърът заяви, че в момента компанията продължава разработката на седана Giulia, който ще се продава в цял свят, но ще се произвежда само в Италия. Този модел ще получи модернизирана платформа на хечбека Giulietta, като ще се предлага във версии с предно предаване и задвижване на четирите колела. Двигателите ще бъдат с обем между 1.6 и 3.0 литра, като ще има и версия с 6-цилиндров двигател Pentastar, поставян на някои модели на Chrysler.

Маркионе отговори и на въпроса за евентуално пускане на нов флагман на Alfa Romeo със задно задвижване. Според шефа на FIAT, подобен модел на Alfa Romeo ще дели едно шаси с Maserati, като и двете машини ще се произвеждат в един завод – този в Торино.

Освен това бизнесменът потвърди, че се готви пускането на кросовър Alfa Romeo, който ще се произвежда само в Италия. Маркионе обаче отрече, че на изложението в Детройт през януари компанията ще покаже серийна версия на купето 4C. Този модел ще излезе на по-късен етап и в по-малък обем на производство, заради ограниченията за производство на двигателя с обем 1.75 л, наложени от концерна FIAT с цел намаляване на разходите.

Тагове: alfa romeo giulia
0 от 500
  • #3
    14 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Маркионе да каже ЗАЩО в Италия масово се оплакват ,че на Алфа и СЕ БЕЛИ БОЯТА след 6 до 12 месеца от покупката и производителя не си мърда пръста да оправи този батак .А АЛФА скоро ще свърши в историята ,толкова са им ниски продажбите за януари-септември 2012 година ,че станаха бутикови коли.
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    K&G ( преди 11 години )
    Нещата се променят много бързо,МБ и БМВ минават на предно ,при малките си седани, това кара и Алфа да преосмисли с какво задвижване да е наследника на 159(което доведе до забавяне на проекта) ,а и могат да ползват платформата на Giulietta(Dart,Viaggio) която се представя ЧУДЕСНО.
  • #1
    11 rate up comment 15 rate down comment
    Maркионе ( преди 11 години )
    Ще,ще,ще... Още малко и съм в пенсия...Ще,ще ще...А после VAG да се оправят с наследството,което им оставям.