IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Следващият Mercedes-Benz C-Class ще е с двигатели на Renault

Четвъртото поколение на модела ще се появи през 2015 г.

Следващият Mercedes-Benz C-Class ще е с двигатели на Renault

Mercedes-Benz смята да използва дизелови двигатели на Renault за следващото, четвърто поколение на модела си C-Class. Очаква се машината да излезе на пазара през 2015 г., като в гамата мотори ще бъдат включени нови 1.6 и 1.8 литрови агретати, които са съвместна германско-френска разработка.
Следващият Mercedes-Benz C-Class ще е с двигатели на Renault
Семейството C-Class ще получи френските двигатели като част от споразумението между концерна Daimler и алианса Renault-Nissan, създаден през 2010 г. В рамките на това партньорство автомобилните производители разработват също така 1.2-литров бензинов и 1.5-литров дизелов мотори, които също ще се слагат както на Mercedes-Benz, така и на Renault. Ще има и хибридна модификация, при която следващата C-Class ще може да измине на електричество до 30 км.
Следващият Mercedes-Benz C-Class ще е с двигатели на Renault
Четвъртото поколение на модела ще разполага още с адаптивен круз-контрол с функция за автоматично спиране и смяна на лентата на движение при нужда, а също така и с 9-степенна автоматична скоростна кутия. Тя ще бъде поставяна и на новата E-Class.

В сравнение с настоящия модел, новата C-Class ще бъде с 10 см по-дълга и с 4 см по-широка. Разстоянието между двете оси ще порасне с 8 см. Габаритите на сегашното поколение са дължина от 4591 мм, височина от 1447 мм, широчина от 1770 мм и междуосие от 2760 мм.

0 от 500
  • #33
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Едмонд Дантес ( преди 3 години )
    Това е наи голямото безумие . На 15 хил км налях 2 литра масло. Автомобила е чисто нов .Имат проблеми с електрониката . Сега вече с двигателите .
  • #32
    11 rate up comment 3 rate down comment
    ivan ( преди 11 години )
    Качеството на Мерцедес просто запада първо с C класите които имаха постоянни проблеми с електрониката, сега това. Всички ще си спомнят тази велика марка с коли като 123,124 и C класите до 2000г.Мерцедес е кола която се слави с качествените си мотори и с невероятно инженерно изпълнение откъм всеки технически детайл, незнам защо хората които ръководят фирмата в този момент смятат че произвеждането на некачествени автомобили би им дала някаква преднина на пазара откъм резервни части или ел. компон
  • #31
    6 rate up comment 2 rate down comment
    pero ( преди 11 години )
    Така е, но света еволюира и се движи напред за разлика от нас. Когато говорим за нови технологии говорим... за нови технологии а не за консерви на по 15-20 години... с извинение.
  • #30
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Може навън да имат добро мнение за Рено, защото там не се карат автомобили след 10-тата година или са супер рядкост. А тука са масово. Идва момента, в който си проличават качествата на марката. Забележи колите от 90-те години в България. Фолксваген Пасат и Голф 3, Хонда Сивик, Хонда Акорд, Пежо 405, Мерцедес 124, Мерцедес 190 (те са още по-стари) Опела Астра, Опел Вектра, Нисан Примера, Форд Ескорт, Ауди 80 и т.н. Говорим са преобладаващите стари автомобили. Явно те са по-здрави, щом се карат.
  • #29
    5 rate up comment 0 rate down comment
    pero ( преди 11 години )
    Споко, ще му сложат двигател от ред була на Фетел. То и тук като във Ф1. Едни правят двг-та, други шасита. Между другото Рено има добро реноме извън България. Тук само като кажеш... РЕНО, ФОРД, ФРАНСЕ и кучетата се разлайват.
  • #28
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Sinbad0 - върви ли E60-то? То беше дизелово, нали? Сложи си и ти двигател на Рено :D
  • #27
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Sinbad0 ( преди 11 години )
    Те сега А и B class са Рено,вече и С просто нямам думи.R.I.P. Mercedes Benz
  • #26
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Може на задния капак вече да пишат "Powered by Renault" :)))))))))))
  • #25
    1 rate up comment 1 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    Иначе най ме кефи новата им баничарка. Определено това е Мерцедесът на бъдещето. Инфинити също ползват технологии на Рено, ама лимонадите не се оплакват. Вместо това оня ден спечелиха за пореден път титлата, а при пилотите само след дни. ти Реното :)
  • #24
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    А на мен ми се струва, че и GTR ще намаже с някой дизелак от Рено. Вероятно няма да са 2.8 секунди до 300, но до 200 несъмнено. Какво толкова сте настръхнали? Форд отдавна ползват и вече се отказват от моторите на Пежо. БМВ същата работа, само дето се отказаха от хибридите. Сега е ред и на Мерцедес да се откаже от Рено...да видим кога.