IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota изтегля 2,7 млн. автомобила заради проблеми с волана и водната помпа

Въпреки втория подобен случай в рамките на месец някои анализатори смятат, че реномето на фирмата няма да пострада сериозно

Toyota изтегля 2,7 млн. автомобила заради проблеми с волана и водната помпа

Най-големият японски автопроизводител Toyota обяви, че ще изтегли 2,7 млн. автомобила, продавани в целия свят, заради проблем с кормилната и охладителната системи, съобщи ВВС. Ще бъдат изтеглени коли от 9 модела, сред които Corolla и второто поколение Prius.

Съобщението излезе само 4 седмици, след като компанията изтегли над 7 млн. автомобила, сред които и от моделите Corolla и Camry, заради дефект в механизма на прозорците.

Toyota изтегля 2,7 млн. автомобила заради проблеми с волана и водната помпаГоворителят на компанията Джоичи Тачикава заяви, че проблемът с волана се отнася до „незначителни затруднения със здравината на кормилния вал“.

Тачикава обясни, че шпонките, които свързват кормилния вал с трансмисията, може да се деформират, ако воланът бъде „многократно и силно привеждан в крайна позиция при много бавна скорост“. „С течение на времето това може до доведе до износване на шпонките, което да се отрази в загуба на възможност за управление“, добави той.

Говорителят подчерта, че до момента няма съобщения за инциденти, възникнали поради тази причина.

Изтеглянето на автомобили от страна на Toyota се превръща в тенденция през последните години. Реномето на автопроизводителя пострада през 2009 г., след като от пазара бяха изтеглени 12 млн. автомобила, а американските регулаторни органи му наложиха глоба.

Случаят накара президента на компанията Акио Тойода да се извини на потребителите в опит да си върне тяхното доверие и да възстанови репутацията на компанията. Последните няколко седмици обаче поляха усилията му със студен душ, след като от пазара ще бъдат изтеглени над 10 млн. автомобила.

Някои анализатори обаче смятат, че последните случаи могат да бъдат определяни като временен неуспех и няма да нанесат същите вреди на реномето на Toyota, както този от 2009 г.

„Никой не е перфектен. Днешните моторни превозни средства са много сложни“, заяви Коичи Сугимото, анализатор за автомобилния пазар в токийския филиал на BNP Paribas. „Компанията предприема необходимите мерки за разрешаване на проблемите, така че не смятам, че той ще нанесе значителни вреди на репутацията на Toyota“, добави той.

Още новини за пазара на автомобили четете в Investor.bg

Тагове: toyota
0 от 500
  • #65
    0 rate up comment 1 rate down comment
    sandokan ( преди 11 години )
    MOMЧЕТА ТОВА Е ЦЕЛТА НА ТОЙОТА ДА СИ РЕКЛАМИРВА КОЛИТЕ СИ ПО ТОЗИ НАЧИИН ПОГЛЕДНЕТЕ ЗА КАКВИ ЦИФРИ СТАВА ВЪПРОС И ДА Е НА ЧЕЛНА ПОЗИЦИЯ ПО ПРОДАЖБИ ЗАМИСЛЕТЕ СЕ МАЛКО НЯМА КАКВО ДА КОМЕНТИРАМЕ ПОВЕЧЕ КОЙТО РАЗБИРА РАЗБИРА
  • #64
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 11 години )
    Каква излагация бе ентеуект??? Моделите на Тойота са винаги сред най-здравите и надеждните според която и да хванеш класация за здравина и надеждност. Това ли е излагация според тебе, ха-ха-ха?
  • #63
    2 rate up comment 2 rate down comment
    До Долния ( преди 11 години )
    Тойота е еманация на японския технически гений бе ентеуект. Lean manufacturing системата е разработена от тях и към момента се използва под една или друга форма от всички големи световни индустриални компании. А Порше, Скания и Еърбъс директно я копираха от тях чрез наемане за консултанти на бивши мениджъри на Тойота.
  • #62
    1 rate up comment 3 rate down comment
    porsheto ( преди 11 години )
    Aide pak teq qponci axaxaxaxaxaxaxax
  • #61
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Продават се защото са евтини трошки и некачествени, лежат на стари лаври.
  • #60
    6 rate up comment 7 rate down comment
    v-1 ( преди 11 години )
    Ами виж последните години, кой от производителите има най-големи продажби. Те хората сигурно са луди да си купуват тойота, нали .... Добрече тук има разбирачи да им кажат, пази боже.И преди да почнеш да ме храниш,че съм "*** фен на японски ***" ще ти кажа, че карам Сааб, фен съм на марката. Но мисля, че Тойота са много качествени коли!
  • #59
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тойота отговорни? Май някой хора четат едно а разбират друго на 30 милиона коли върнати в сервиза за последните 3 години. 8 спрени модела преди 2 години в САЩ, купища дела. Грешки винаги били ставали. Какви грешки та това е продукцията на Тойота за последните 5г. което значи че почти всичката стока излизаща от завода е дефектна. И то какви дефекти само, липса на спирачки, самоускоряващи *** на газта а сега и волана може да спре да работи, УЖАС!. Тойта произвежда *** на килограм.
  • #58
    8 rate up comment 8 rate down comment
    v-1 ( преди 11 години )
    Каквото и да пишат коментиращите тук - факте е, че Тойота е най-големият автомобилен производител в света, а също така и най-отговорният, което го показват тези сервизни акции! Грешки винги стават само, че до сега единсттвено Тойота е производителят, който поема отговорност и оправя безплатно колите, които са имали проблем с дефектна част, та дори покрай новите коли могат и собствениците на по стари 10-12 годишни тойоти да намажат ;) от сервизната акция.
  • #57
    8 rate up comment 7 rate down comment
    Тойотко ( преди 11 години )
    Нали за това говорим, те Фолцвагените, ама джобовете *** *** им клиенти олекват. Докато Тойота си поемат сами всички проблеми, дори и при 11-годишни коли. Затова са и далеч по-надеждни от ВАГ във всички възможни класации за надеждност.
  • #56
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Явно само ЛФА ще ги извади от кризата , ако му сменят кожите с пластмаси и е на цена до 50 000 евро и аз ща си го купя. Факт