IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Задава се Subaru BRZ Turbo

Спортната кола ще получи нов двигател с twin-scroll турбокомпресор

Задава се Subaru BRZ Turbo

Задава се Subaru BRZ Turbo
Още когато Subaru BRZ се появи на пазара тръгнаха слуховете за турбо версия на този модел. Така все още няма, но според последната информация Subaru BRZ Turbo ще стъпи на пазара още през следващата година.

Automotive News твърди, че в Subaru работят по нов 2.0-литров двигател с нова система за директно впръскване на горивото и twin-scroll турбокомпресор. Очаква се той да генерира 280 к.с. и 340 Нм. Настоящата атмосферна версия на колата предлага 200 к.с. и 205 Нм.

Автомобилът ще получи и специален бодикит, който най-вероятно ще бъде в стила на концепцията BRZ STI (на снимките).

Не се съобщава нищо за пазарите, на които ще се предлага Subaru BRZ Turbo. Не е известно и дали този двигател ще се поставя в аналогичните модели на Toyota и Scion.

0 от 500
  • #10
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Кико ( преди 11 години )
    Хайде де, откога го чакаме! :)
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    280 коня на задно предаване, тази кола ще е луда бегачка!
  • #8
    13 rate up comment 0 rate down comment
    4х4 ( преди 11 години )
    Много добра новина, все пак Субару са известни със страхотните си турбо двигатели, пък и наистина 200 к.с. за БРЗ са малко, дори Голф ГТИ ще е с повече, не мисля че допълнителната мощност ще доведе до сериозни проблеми в управлението на колата.
  • #7
    0 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    a koga vliza v servizite?
  • #6
    2 rate up comment 0 rate down comment
    фулев ( преди 11 години )
    о мислех да си я взема и да дам тук да ми я тунинговат, но явно ще се наложи да почакам....нямам търпение да я карам пробно с новия двигател.....
  • #5
    6 rate up comment 3 rate down comment
    88888 ( преди 11 години )
    до: знаещ То попринцип и на село с трактора мога си правя кефа но това е спортна версия на марката следователно трябва да се отъва на другите бегачки затова казах че му липсва нещо малко нищо че е ниско бюджетна дано този нов модел да бъде още по добър. Да не кажете че хейтвам проста давам менени е иначе ме кефи BRZ и GT-86
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Това SUBARU определено си хваща окото! И 200 коня са добре. Все пак целта на фирмата не е била да правят конглокенция на Импреза. Но като гледам... май ще стане :)
  • #3
    22 rate up comment 2 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Нещо се бъркате.Сегашното Subaru BRZ не е направено да е най-бързо,а да доставя удоволствие при шофиране на разумна цена.Няма как да искате нещо върховно за такива пари,но от Тойота са се справили много успешно.Колата дори и с тези 200 к.с. е невероятна и те кара да се чувстваш все едно си в суперкар.Кефа е голям.Вервайте ми.Това е нещо,като Мазда МХ5.Не блести с кой знае какви характеристики,но качиш ли се веднъж на нея не ти се иска да слезеш повече.Същото е с Subaru BRZ.
  • #2
    16 rate up comment 3 rate down comment
    88888 ( преди 11 години )
    Дано да успеят да го вкарат още в "спортен режим" се пак това е субару бе инженери имате невероятните импрези ами дайте и на този модел още сила ;) бях гледал едно сравнение с меган рс той направо го размаза. Дано новата версия да е още по на ниво
  • #1
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Случайно минаващ ( преди 11 години )
    На път са да отстранят единственият недостатък на този автомобил - недостатъчната мощност на двигателя :) Усещам как тази версия ще стане TOP Seller зад океана, а защо не и в Европа :)