IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа нов глобален модел

Възраждането на Pulsar стартира от Австралия

Nissan показа нов глобален модел

Nissan използва международното изложение в Сидни (Авл), за да обяви възраждането на модела си Pulsar. За първи път той се появява през 1978 г., като в Европа се продава като Alfa Romeo Arna (второто поколение), а в Австралия и Нова Зеландия е известен като Holden Astra. 

Новият модел отново ще бъде предлаган под различно название в зависимост от пазарите. В Европа ще се продава като Nissan Almera, а в Русия, където ще се осъществи част от производството му, хечбекът ще се появи като Nissan Tiida.
Nissan показа нов глобален модел
В базовото си оборудване автомобилът ще получи 1.8 литров атмосферен двигател с мощност 130 к.с. и безстепенна трансимисия. Ще се предлага и версия с 1.6 литров турбо-мотор с мощност 190 к.с., който ще се комбинира както с вариаторна трансмисия, така и с 6-степенна механична скоростна кутия. Този мотор е познат от кросовъра Juke.

За Европа хечбекът ще получи и 1.6 литров атмосферен двигател с мощност 114 к.с., съобщиха от Nissan. На Стария континент няма да се предлага версия с 1.8 литровия мотор (130 к.с.).
Nissan показа нов глобален модел
На пазара Nissan Pulsar ще излезе през февруари 2013 г. Първите купувачи ще бъдат именно клиентите от Австралия и Нова Зеландия, за които цената на новия модел е $19 000. От компанията-производител обещават, че през 2014 г., когато ще стартира производството в Русия, хечбекът ще се предлага в общо 120 страни в цял свят.

0 от 500
  • #10
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Страхотен свеж дизайн, Пулсар е легенда. А не като старовремските безлични немски коли - най-безличната от които е вечно еднакво скучния Голф.Добре че са японците да покажат на скучните европейци красив и модерен дизайн,а не старовремски и еднакъв като особено немските барутници.
  • #9
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Оса, или Уссааа!
  • #8
    17 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Тази Алмера определено е по-добра,като визия от старата и още по-добра от Гоуф.По отношение на качеството и техниката няма нужда да говорим,защото се знае,че те са на високо ниво.Версия с 1.6 литров турбо-мотор с мощност 190 к.с.ще е голяма оса.
  • #7
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Нисанчо ( преди 11 години )
    Крайно време беше да върнат успешния и добре приеман на европейския пазар Нисан Алмера. А този Пулсар изглежда много по-добре от повечето си европейски конку-ренти от този клас автомобили...
  • #6
    3 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ако човек в Европа,си дръпне очите ,не изглежда зле , а още по-зле!
  • #5
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Шегаджии ( преди 11 години )
    Nissan показа нов глобален модел--------Свършиха ли "Старите Глобални модели" - че вадят Нова Глобален ??-------Нисан са непродаваеми в БГ
  • #4
    13 rate up comment 6 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    Не мога да кажа,че е красив,но ми допада.РАзличен е и се различава от масовите автомобили.Той и Нисан Жук уж грозен,уж това-онова,но хората го харесват и купуват много здраво.Не всеки иска да кара немска скучна еднодневка.
  • #3
    6 rate up comment 14 rate down comment
    Марто ( преди 11 години )
    Японските наркотици са много силни, дизайнът е под влияние на такъв...
  • #2
    7 rate up comment 15 rate down comment
    НЕЧОВЕК ( преди 11 години )
    Яко грозотия
  • #1
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Obrut ( преди 11 години )
    Не знам защо има нещо сбъркано в дизайна на моделите на Nissan от средния клас... това ми напомня за Tiida, а толкова безличен автомобил май по негово време нямаше...