IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа нов глобален модел

Възраждането на Pulsar стартира от Австралия

Nissan показа нов глобален модел

Nissan използва международното изложение в Сидни (Авл), за да обяви възраждането на модела си Pulsar. За първи път той се появява през 1978 г., като в Европа се продава като Alfa Romeo Arna (второто поколение), а в Австралия и Нова Зеландия е известен като Holden Astra. 

Новият модел отново ще бъде предлаган под различно название в зависимост от пазарите. В Европа ще се продава като Nissan Almera, а в Русия, където ще се осъществи част от производството му, хечбекът ще се появи като Nissan Tiida.
Nissan показа нов глобален модел
В базовото си оборудване автомобилът ще получи 1.8 литров атмосферен двигател с мощност 130 к.с. и безстепенна трансимисия. Ще се предлага и версия с 1.6 литров турбо-мотор с мощност 190 к.с., който ще се комбинира както с вариаторна трансмисия, така и с 6-степенна механична скоростна кутия. Този мотор е познат от кросовъра Juke.

За Европа хечбекът ще получи и 1.6 литров атмосферен двигател с мощност 114 к.с., съобщиха от Nissan. На Стария континент няма да се предлага версия с 1.8 литровия мотор (130 к.с.).
Nissan показа нов глобален модел
На пазара Nissan Pulsar ще излезе през февруари 2013 г. Първите купувачи ще бъдат именно клиентите от Австралия и Нова Зеландия, за които цената на новия модел е $19 000. От компанията-производител обещават, че през 2014 г., когато ще стартира производството в Русия, хечбекът ще се предлага в общо 120 страни в цял свят.

0 от 500
  • #20
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Боби ( преди 11 години )
    Много добре изглежда - браво!
  • #19
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    клозеста - много точно казано!
  • #18
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Друг е въпросът, че хората в БГ и като цяло в Европа не знам по каква причина купуват барутници като Голф, Клозеста (Фиеста), Корса и т.н. вместо да вземат нещо японско? Колите са два вида - американски (или поне бяха, съсипаха си производството американците!) и японски! Другото са подобия на коли, с извинение!
  • #17
    5 rate up comment 0 rate down comment
    до EmoXide ( преди 11 години )
    Моля, Фокус ли прочетох?! Че новия Фокус е отвратително грозен, като една по-голям Фиеста, прекалено издут, с гадна решетка и Фарове като на Пежо. Нисан поне с Пулсара на снимката явно не са копирачи, защото фаровете на колата са по-скоро триъгълни, а не от онези гадните - изопнати в стил Пежо, които ВСИЧКИ други правят сега!
  • #16
    2 rate up comment 4 rate down comment
    vel_co ( преди 11 години )
    Ако има друга марка,която съсипва добрата си техника с *** дизайн,то това е ,например,Инфинити.*** то пак Нисан било,бе,що ли се чудя!Толкова години една хармонична кола да не изкарат,не е за вярване.Язък за перфектната техника вътре.
  • #15
    4 rate up comment 5 rate down comment
    EmoXide ( преди 11 години )
    Сравнен със скучната TOYOTA AURIS е маалко по-интересен, но определено в дизайна му има нещо ненаред. GOLF са си скучни, но погледнете едно разчупено Renault Megane или FORD FOCUS, OPEL ASTRA GTC дори и HYUNDAI i30, а за новата MAZDA 3 да не говорим! До тях тази Алмера си е направо скука.
  • #14
    12 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Мен ме кефи повече от барутници като Фиеста. А стоповете ми напомнят на тези на тривратия хечбек на Нисан Съни.
  • #13
    15 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Може да е 15 000 Е,но ако не знаеш Нисан винаги се е продавал по-скъпо спрямо Рено.Качеството на колите и екстрите са съвсем различни и от там цената е друга.Както Дачия е по-евтина от Рено.И не забравяй,че Нисан не е Рено.Споделят някой общи неща,но не всичко,което предполага и различно ценообразуване.Това са 2 различни самостоятелни фирми в един алианс.
  • #12
    14 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ето за такива недоразумения и шегички си мечтаят много фирми:http://aboutcars.bg/read:628Хората си продават доста успешно,а хейтърите се правят на умни.Алмерата също винаги е била много успешен модел по света и се е продавала чудесно.Бих казал,че доста се забавиха с тази новата Алмера и явно е имало причина.Супер е колата.Моторите и те са страхотни 100% японски.За дизелите нищо не се казва.Те ще са на Рено.Предполагам в Европа 1.5 ДЦИ ще е с най-много продажби.Прекрасен двигател е.
  • #11
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ами не знам как ще е с продажбите точно пък в Европа като гледам ще дойде за 15000Е пък за сравнение "братовчедката" Меган се продава за 13000 пък е същия продукт