IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche представи най-мощния Cayenne

Новото поколение Cayenne Turbo S предлага 550 к.с. срещу 151 702 евро

Porsche представи най-мощния Cayenne

Porsche представи най-мощния някога произвеждан Cayenne. Това е второто поколение на Cayenne Turbo S, който ще се появи на пазара в Европа през месец януари 2013 година.
Porsche представи най-мощния Cayenne
Флагманът на марката се задвижва от познатия от Cayenne Turbo и Panamera Turbo S 4.8-литров V8 турбо-двигател. Той обаче разполага с оптимизирано турбо, работещо при по-високо налягане, оптимизирана всмукателна система и пренастроена електроника, като генерира 550 к.с. и 749 Нм - 50 к.с. и 50 Нм повече.

Това позволява на луксозния всъдеход да ускорява от място до 100 км/час с 0.2 секунди по-бързо и да развива с 5 км/час по-висока скорост. За да не ви се налага да смятате, поясняваме, че ускорението вече отнема само 4.5 секунди, а максималната скорост на движение достига 283 км/час.

В същото време, по думите на Porsche, второто поколение Cayenne Turbo S изразходва само 11.4 л/100 километра и отделя в атмосферата 270 г/км вредни СО2 емисии.

Возилото разполага с познатото от Cayenne Turbo въздушно окачване, както и с фирмената система за активен контрол на амортисьорите. Налична е и електронно контролирана блокировка на задния диференциал.

Що се отнася до дизайна, той се отличава с новите черни лъскави елементи на фаровете и кутиите на страничните огледала. Впечатление правят и ексклузивните джанти с размер 21 инча. В салона пък са използвани кожени тапицерии и елементи от въглеродни влакна.

Цените на Porsche Cayenne Turbo S в Германия стартират от 151 702 евро.

0 от 500
  • #13
    19 rate up comment 3 rate down comment
    този, ( преди 11 години )
    който се опитва да прави сравнение между Porsche и Lexus е по-додре да се занимава с шев и кройка, а не с автомобили.
  • #12
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Varna > plovdiv ( преди 11 години )
    Като споменахте Lexus RX, гледам в други сайтове са дали информация за най-новия модел, но тук аз ли съм изтървал или още няма нищо по въпроса.
  • #11
    11 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Lexus RX никога не е предлаган като Оф-роуд СУВ, Лексус има достатъчно СУВОВЕ - LX,GX- това са истински СУВ!
  • #10
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Лелеее,каква легенда е паркетника Туарег. Всички по най-тежките терени и пустинята и джунглата ходят с най-добрия пословичен Офроуд СУВ Тойота Ланд Крюзер. Когато видиш в пустинята или джунглата Туарег,се обади. Той затъва още в локвите тоя германски кош за молове. Рали Париж Дакар се печели от БЪГИ,а не от заводския Туарег.Те самите знаят,че Туарег не е СУВ и си ползват бъги. Митсубиши Паджеро е най-легендарния СУВ в Париж Дакар. Най-високия връх е изкачил Тойота Ланд Крюзер!!!
  • #9
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    дори и да е Туарег пак ще е супер, ако не знаеш Туарег се справя доста добре извън пътя, виж Лексус РХ никакъв го няма. В тестовете на аутобилд се чудеха защо японците го предлагат като офроуд машина при положение че не става. Докато рекордите на Туарег в офроуда са пословични. Като започнем от там че Туарег е изкачил най-високия вулкан на планетата и това е записано в Гинес. И припомним победите му в Рали Дакар. Така,че не бъркай фалшивия Лексус с Туареги още по-малко с Порше Кайен.
  • #8
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ей,я да не обиждаш Шкода Йети!Шкода Йети поне може да е изкараш извън пътя и що годе да отидеш с нея за риба,а с този допотопен толуп даже едно ремарке не можеш да закачиш.А разхода който са дали е някакъв много фантастичен.Толкова фантастичен,че и най-големите писатели фантасти не биха си го и помислили,а камо ли да го напишат.Във ВАГ обаче явно лъжите ги нямат за нищо и чакат някой да им се върже.Както някой би се вързал на това,че не е Туарег с други ламарини и на тройна цена.Смяяях!
  • #7
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Каква е тая Шкода Йети бе.
  • #6
    11 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Разминаването по документи и в действителност от моя опит е от 2 литра нагоре.
  • #5
    14 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    *** и комплексарска кола!
  • #4
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    няма Кайен който е под 20л на 100. Гаранция