IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan показа GT-R в чест на Юсейн Болт

Златната машина ще бъде продадена на търг в края на месеца

Nissan показа GT-R в чест на Юсейн Болт

Компанията Nissan показа специална модификация на суперколата GT-R, която е създадена само в един екземпляр и е посветена на 5-кратния олимпийски световен шампион по лека атлетика – спринтьора Юсейн Болт.
Nissan показа GT-R в чест на Юсейн Болт
Суперколата е боядисана в златисто и има табелка в купето, върху която стои подписа на атлета от Ямайка. Някои от частите от интериора са направени от истинско злато . Автомобилът ще бъде продаден на онлайн-аукцион в eBay този месец, като средствата от продажбата му ще отидат в детски благотворителен фонд, учереден от Болт.
Nissan показа GT-R в чест на Юсейн Болт
Освен това олимпийският шампион, съвместно с инженерите на Nissan, ще разработи още една модификация на GT-R. Тя ще се предлага на всички пазари, на които японският приозводител е представен. Засега обаче няма никакви подробности за нея.
Nissan показа GT-R в чест на Юсейн Болт
Nissan предвижда и трета модификация на машината, като тя ще бъде създадена единствено и само за Болт. За целта той участва в изпитания на няколко вече съществуващи версии на суперколата на трасето „Опаме” в Япония. Специалиистите са измерили скоростта на реакция при световиния рекордьор и спрямо това ще настроят електронните системи на персоналния GT-R на ямаеца.
Nissan показа GT-R в чест на Юсейн Болт
Суперколата Nissan GT-R разполага с 6-цилиндров, би-турбо агрегат с обем 3.8 литра, който позволява ускорение от 0 до 100 км/ч за 2.84 секунди. Той отлично се комбинира с най-бързия мъж на планетата – Юсейн Болт, който държи световните рекорди в спринтовете на 100 и 200 м.
Nissan показа GT-R в чест на Юсейн Болт

Тагове: nissan gt-r
0 от 500
  • #17
    13 rate up comment 3 rate down comment
    nick_bps ( преди 11 години )
    Защо винаги в тема за суперколи се вклщчват и другите марки.Фен съм на БМВ, може според мен ГТР-а да не е най-бързата кола или най-добрата, но нека покажем поне малко уважение към хората създали тази машина,дори и да не е най-бързата тя е невероятна.Аз лично ако имах пари бих си взел 458 защото е малко по-бързо и лично според мен е по-красиво ,но не всеки мисли така и трябва да се уважаме в този форум ,а не да се обиждаме и спорим коя е по-хубава и по-лоша,всеки си има вкус!!!
  • #16
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Do Japan Power ( преди 11 години )
    Brat trqbva da pluqt, trqbva da sa skupi vsi4ki koli za da si gi gledame na kartinka i da si cheshame nerazbirashtite ezici. Mnogo e sramno da ima evtina sportna kola, no ne e sramno da si kupish golf za 1000 leva da vkarash 10000 i da se punesh kolko golqm tarikat si shtoto razbirash li dal si edna karuca pari za koshnik vmesto da si kupish neshto po-prilichno. Kato ne vi haresva podminavaite be lameri. Ako imah pari i GT-R bih karal i Porsche. Dai boje na vseki taq vuzmojnost
  • #15
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Самия факт че вече 5 години не спира да се говори и пише за него е красноречив. Стана по-популярен и от Бугати и от Фераритата и поршетата... По-бърз е от Всяко Ферари и Порше и дори е по-бърз от Вейрон СС на писта. И бе създаден без много много шум- не като при другите марки. Единствената инфо преди да се появи беше: "В едно сме убедени- колата ще остави трайни следи в автомобилостроенето" и го познаха
  • #14
    25 rate up comment 3 rate down comment
    Japan Power ( преди 11 години )
    Уникален автомобил без аналог в света.Зная,че за повечето тук е прекалено евтина,просто Нисан и е селска кола,но какво да се прави и ние бедните искаме да караме нещо с което да правим на точка богатите с няколко пъти по-скъпите си талиги.На мен ми е интересно,колко от плюещите пиклювци по-долу могат да си я позволят?Голяма работа са на приказки,ама в действителност сигурно нямат 5 лв в джоба.Вместо да се респектират от това,че има сравнително достъпен супер спортист те плюят.***!
  • #13
    16 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Както знаем всички *** немски кошници се *** от страх като се появи GTR ,застават мирно и се прибират в най-дясната лента,а селянията я знаем много добре ,че кара само немски допотопни нискотехнологични глокници.Немците телефон и компютър не могат да направят тръгнали да се мерят с най-добрите.
  • #12
    19 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хейтърите в този форум с коли като Годзила не се занимават.Прекалено е евтина за тях.На кола струваща под 300 000$ не се качват и никога не са се качвали.Я марш на училище ПС драйвери и да не забравите да си купите билет за градския транспорт!
  • #11
    11 rate up comment 2 rate down comment
    skyline ( преди 11 години )
    Всичко хубаво,но Болт и нея ще разбие някъде,както се случва често с неговите коли.Изключителен бегач,но за шофьор не става.
  • #10
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Веско ( преди 11 години )
    Карайте нисана и после коментирайте клоуни.Ако имате налко кеш погледнете тук:http://dreamdrive.bg/Леймърчета :)
  • #9
    8 rate up comment 22 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Имитга- ИМИДЖА, е вярно.И за две секунди да ускорява , си остава един Nissan.
  • #8
    8 rate up comment 22 rate down comment
    до nikito ( преди 11 години )
    Не разбрах какво си искал да сподели6, но навсякаде Porsche бие Nisan: и на Nurburgring,и на Le Mans, и на Contidrom, и на Nardo. И в продадените бройки,и най-много в имидга.