IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

И в Белгия ще правят суперкола

Машината от карбон VDS GT 001 е с двигател на Maserati

И в Белгия ще правят суперкола

В Белгия официално бе представен проект за суперкола от карбон. Тя ще носи името VDS GT 001 и ще има пистова модификация с индекс R. Автомобилът е разработен от местния състезател Рафаел ван дар Стратън, който в продължение на няколко години участва в първенството FIA GT3 с Ford Mustang FR500.
И в Белгия ще правят суперкола
Новият модел е построен на базата на друга белгийска суперкола - Gillet Vertigo, която бе създадена през 2010 г. от бившия автомобилен пилот Тони Жиле. От своя „донор” купето VDS се отличава с по-голямата с 15 см. дължина каросерията и различния дизайн.

Купето и голяма част от конструкцията на спортния автомобил са направени от карбон. Така общото тегло на машината е около 1 тон.

VDS GT 001 разчита на 4.8 литров осемцилиндров двигател Maserati, развиващ 480 к.с. Той работи в комбинация с 6-степенна секвенциална скоростна кутия. Други технически характеристики не се разкриват. Знае се обаче, че белгийската суперкола ще излезе в тираж от 22 бройки.
 

Тагове: vds gt 001 gillet vertigo
0 от 500