IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви приемник на Supra заедно с BMW

В САЩ се появиха първите проблеми с новата GT86

Toyota готви приемник на Supra заедно с BMW

След като Toyota и BMW представиха първите си планове за сътрудничество, вече се появиха и съобщения, че японците искат да направят нов спортен автомобил съвместно с баварския концерн.

Пред изданието Autoblog шефът на британското представителство на Toyota Джон Уилямс заяви, че компанията започва разработка на нов модел, който ще стане наследник на легендарната Supra.
Toyota готви приемник на Supra заедно с BMW
Според Уилямс Toyota трябва да се възползва от успеха на GT86 и да го развие в подходяща посока. Новият модел ще бъде хибрид, който ще разполага с най-съвременните технологии на японците и на BMW, а в гените си ще носи ДНК на култови модели като Celica, Supra и MR2.

В същото време първите американски клиенти на Subaru BRZ и Scion FR-S (под това име в САЩ се продава Toyota GT86) се оплакаха от проблеми с мощния 200 к.с. двигател на машината. При много от автомобилите моторите или заглъхват, или оборотите им са нестабилни при празен ход, сочи информацията.
Toyota готви приемник на Supra заедно с BMW
От Toyota и Subaru съобщиха, че проблемът не е заради механична неизправност, а се дължи на грешка в програмата за управление на двигателя. Според представители на японските производител през първите 160 км. пробег електрониката се настройва на стила на каране на шофьора и когато той е по-различен от зададените настройки, се получават проблеми.

Двете компании предлагат на клиентите си препрограмиране на блока за управление на мотора, но според клиентите и това не дава резултат, тъй като дори след него проблемите остават. Купувачите са категорични, че става въпрос за механична повреда.

Очаквайте подробности

Тагове: toyota supra
0 от 500
  • #5
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Japan Power ( преди 11 години )
    Ее, много претенциозни тия собственици на Тойота - от проблемен празен ход се оплакват. Я вижте собствениците на немските премиуми - цели двигатели и скоростни кутии сменят за собствена сметка и пак стискат зъби и мълчат. Немски премиум е това, престижа пари струва. Немсият премиум казва "моят собственик има толкова много пари за пилеене, че ще си купи и л**но ако е достатъчно скъпо"
  • #4
    13 rate up comment 11 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Ако питаш японските фенчета те само масло сменяли по колите си....е тая не стигна до маслото...
  • #3
    12 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Абе друго си е да ти гръмне турбото,да се прецака СК,да прегрее ДВГ,да изкривиш глава или тя да се напука или да сменяш окачване по-често от накладки,нали?Нали така ВАГ*иналний,по-добре е?Вместо всеки ден да плюеш вземи се захвани с нещо креативно!С тази злоба само проблеми ще си навлечеш.
  • #2
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Че се и оправдават, че нямало проблем, връща колите в сервиза, ремонт на компа а проблема си остава. Типично за Тойота, между другото сервизните акции за смяна на самоускоряващи *** на газта продължават. Добре, че поне се свързаха с БМВ да вземат дизелови двигатели от немците, сега предполагам, че БМВ ще им даде и качествени бензинови двигатели да си оправят спортните версии, че тези на Тойота не стават. После Фистинга да развива теории, колко са напред японците и назад немците ха ха.
  • #1
    14 rate up comment 16 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Опа, тойота не само продава коли с дефекти на ***, ами и с фабрично повредени мотори.. СРАМ! И то на единствения пазар, на който се продават добре се излагат, да не им стане това лоша шега и да останат само с малките продажби на родния пазар..