IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota готви приемник на Supra заедно с BMW

В САЩ се появиха първите проблеми с новата GT86

Toyota готви приемник на Supra заедно с BMW

След като Toyota и BMW представиха първите си планове за сътрудничество, вече се появиха и съобщения, че японците искат да направят нов спортен автомобил съвместно с баварския концерн.

Пред изданието Autoblog шефът на британското представителство на Toyota Джон Уилямс заяви, че компанията започва разработка на нов модел, който ще стане наследник на легендарната Supra.
Toyota готви приемник на Supra заедно с BMW
Според Уилямс Toyota трябва да се възползва от успеха на GT86 и да го развие в подходяща посока. Новият модел ще бъде хибрид, който ще разполага с най-съвременните технологии на японците и на BMW, а в гените си ще носи ДНК на култови модели като Celica, Supra и MR2.

В същото време първите американски клиенти на Subaru BRZ и Scion FR-S (под това име в САЩ се продава Toyota GT86) се оплакаха от проблеми с мощния 200 к.с. двигател на машината. При много от автомобилите моторите или заглъхват, или оборотите им са нестабилни при празен ход, сочи информацията.
Toyota готви приемник на Supra заедно с BMW
От Toyota и Subaru съобщиха, че проблемът не е заради механична неизправност, а се дължи на грешка в програмата за управление на двигателя. Според представители на японските производител през първите 160 км. пробег електрониката се настройва на стила на каране на шофьора и когато той е по-различен от зададените настройки, се получават проблеми.

Двете компании предлагат на клиентите си препрограмиране на блока за управление на мотора, но според клиентите и това не дава резултат, тъй като дори след него проблемите остават. Купувачите са категорични, че става въпрос за механична повреда.

Очаквайте подробности

Тагове: toyota supra
0 от 500
  • #45
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За да има споразумение за сътрудничество значи трябва да има взаимна изгода, вие едва ли не изкарахте че само БМВ ще има полза а тойота се прецакали. Повечето двигатели на БМВ нямат аналог при тойота като съотношение, мощност, въртящ момент, работа на двг, разход и тн и тн. Пример 2.0д, 3.0д във всичките им варианти, 2 и 3 литровите турбобензини, 4.4 литровия турбо веосмак, 6.0 V12 битурбо, единствения аналог и то на вече старите атмосферни V8 и V10 е 4.8 литровия при ЛФА.
  • #44
    5 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Жълтите са ***,те чакат някой да измисли нещо, за да го откраднат. Абе с две думи,ЖЪЛТИ *** !
  • #43
    5 rate up comment 10 rate down comment
    2JZ-GE ( преди 11 години )
    Разбира се, само Ямаха от доставчиците могат да правят двигатели за Лексус. На БМВ качеството им (NVH) стига само за Тойота и то пак с компромис.
  • #42
    16 rate up comment 6 rate down comment
    toyota ( преди 11 години )
    Двигателите за LFA ни ги направиха в Ямаха,двигателите за F 86 Субару,а за новата Celika ще ги прави BMW.A,тези за F1 ни ги правиха в Англия, а другото в Колн.Ние сме царе само на Corolla
  • #41
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Тойота имат Супра, БМВ имат доста М-ки. Може да излезе доста яка кола от цялата работа!
  • #40
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да сравняваш смешни японски *** със шедьоври като Киа и Хюндай това значи, че си японски фанатик. Добре, че бяха Хюндай, че Тойота да прекопира тяхното Пони и да го нарече Корола, че до сега да са дали фира.
  • #39
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да сравняваш смешни бмв или бенц с някоя Тойота - това значи че си немски *** фанатик. Жалко, че не си се родил преди 100 години, за да се самоубиеш, като Хитлер. Всъщност ти си толкова убит, че няма нужда да го правиш. Природата си е свършила работата. Знаем какво направиха Великите сили през двете Световни войни с тъпите немци, които като им кажат нещо и те вървят, като послушни агънца. Сега е същото - казват им, че ФВ е най-хубав и се скъсват да купуват. Нещастници, като теб...
  • #38
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да сравняваш смешна трошка на тойота с бмв или бенц - това значи че си японски *** фанатик. Жалко, че не си се родил преди 100 години да се самоубиеш с някой самолет в някой американски обект, а после знаем каква бомбичка им пуснаха...
  • #37
    8 rate up comment 5 rate down comment
    w1zz4rd ( преди 11 години )
    преди 2 дена распрях на бащами да приготвя парите за Хондата че идва време да зимам .. и тои расправя "стига с тая хонда .. и vw и opel са много хубави коли .. на японските частите са им супер скупи" това го расправя секи 2ри българин .. бес коментар просто
  • #36
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Чичката ( преди 11 години )
    Цял живот да не се оттървеш от висококачествените "жълти коли" и да те пази господ от Mercedes, BMW,Audi и Porsche. Защо не попиташ някоя твоя роднина къде и е по-добре...*** недоучен!