IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ще има и Golf VII GTI от алуминий и карбон

Теглото на тази версия на "заредения" хечбек се очаква да бъде около 1.1 тона

Ще има и Golf VII GTI от алуминий и карбон

Няколко дни след като Volkswagen Golf VII (на снимките) бе официално представен, излизат информации за различни негови модификации. В случая става дума за модификация на "заредения" хечбек - GTI, за чиято направа ще бъдат използвани лека метали като алуминий и карбон. Тази версия ще се появи на пазара след около 2 години.
Ще има и Golf VII GTI от алуминий и карбон
Позовавайки се на свои източници в германския концерн, изданието Autocar разкри, че преградата на двигателния отсек ще бъде от алуминий, като същият материал ще бъде използван още за рамката на предното стъкло и пода. Капакът и погокривът на машината ще са от карбон, което ще помогне общото тегло на машината да бъде намалено на 1.1 тона. Това е с около 200 кг. по-малко от Golf VI GTI.
За направата на покрива ще се използват два слоя плексиглас, между които ще бъде поставен лист олекотена стомана. Това ще позволи той да се произвежда на същия конвейр, от който ще излезе и стандартният Golf VII. По този начин ще бъдат избегнати допълнителни производствени разходи. Целта на инженерите на Volkswagen е автомобилът да постигне простотата, динамиката и маневреността на първия GTI, който тежеше едва 810 кг.
Ще има и Golf VII GTI от алуминий и карбон
Двигателят на свръхлекият Golf ще бъде същият като при обичайния GTI - 2.0 литров турбомотор с мощност 225 к.с. Модификацията ще бъде с предно предаване, но ще получи съединител Haldex от 5-о поколение, който сега се слага само на версиите със задвижване на четирите колела. Прототип на тази модификация на Golf VII GTi вече е тестван на пистата "Нюрбургринг", като е дал време със 7 секунди на обиколка по-бързо от стандартния GTI.
 

Тагове: gti golf vii
0 от 500
  • #96
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Друго освен за Вейрона сещаш ли се?
  • #95
    3 rate up comment 4 rate down comment
    GGG ( преди 11 години )
    да не намесваме vag при скъпите коли, че се сещам за вейрона и нещо луксозната тойота отпада
  • #94
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Аз не хваля Лексус, просто представяма факти ,които твърдят германците! Те го хвалят, не аз.
  • #93
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Немските марки изместиха за 1-ви път Лексус миналоата година заради проблемите на Лексус със земетресението и наводнението в тайланд! Това спря доставките. Иначе от десетки години Лексус е най-продаван на нанй-богатия пазар. НАСА напълно оправда Тойота за ускоренията. Няма Лексус ,обвинен за самоускоряване!
  • #92
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Къде приемат поръчки като го няма дори на сайта им? пак в бъдеще време си приказваме.
  • #91
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не разбрах какво общо има Лексус с тази статия? Май на болния са му избили чивиите. Тотално.Вярно че няма статити за Лексус където да ги хвали, ама нас какво ни интересуват моделите на Тойота и Лексус. Последно четох преди 2 месеца че изтеглят 150 хиляди Лекуса от САЩ, за самоускоряващ *** на газта. И че Немските премиум марки го изместили в САЩ като продажби, тая марка не затъна ли вече или още се мъчат с нея? Май за това не пускат статии за Лексус, сигурно ги мислят за умрели.
  • #90
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Не само че го продават, но и приемат поръчки. Естествено нямва как да си го поръчаш, но Поршето бе представено преди няколко месеца и се продава, поръчки се пиемат. Първите бройки излизат от завода през 2013г.
  • #89
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Lexus LFA = 375 000 $
  • #88
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Шваке Германия ( преди 11 години )
    Лексус губи най-малко от стойността сиШваке:http://***.automedia.bg/read/3371.html
  • #87
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Jacks Playground ( преди 11 години )
    Та той е евтин в сравнение с марките от линковете по- долу