IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Световна премиера на седана Opel Astra

Моделът се предлага с 4 бензинови и 3 дизелови мотора

Световна премиера на седана Opel Astra

Германският производител Opel избра изложението в Москва за световната премиера на новия си седан Astra, с който семейството на модела вече се увеличи на четири модификации. Към момента компанията произвежда хечбек, комби Sports Tourer и спортно купе GTC.
Световна премиера на седана Opel Astra
От самото начало на продажбите на обновената Astra, което стартира още през юни, на клиентите се предлагат 7 мотора – 4 бензинови агрегата с мощност между 100 и 180 к.с., като три от тях се предлагат с 6-степенна автоматична скоростна кутия, както и 3 дизелови двигателя – от 95 до 130 к.с.

Двете версии на дизеловия 1.7-литров CDTI ecoFLEX се отличават със своята икономичност. Те са с мощност съответно 110 и 130 к.с., като са снабдени със система „start/stop”, позволяваща пестене на гориво. В резултат от това средният разход е около 3.7 л/100 км.

В началото на следващата година седанът Astra ще получи и нов 4-цилиндров мотор SIDI ECOTEC с обем 1.6 литра, турбо и директно впръкване на горивото. В момента моделът се предлата с бензинови атмосферни двигатели – 1.4 (101 к.с.) и 1.6 литра (115 к.с.), както и с техните турбо-версии с мощност съответно 140 и 180 к.с.

Седанът с 4 врати е особено важно допълнение в семейството Astra, като от Opel възлагат големи надежди той да пробие на пазара в Западна Европа и най-вече в Германия и Испания, където може да бъде отлична алтернатива на по-скъпи модели.

Освен това се залага много и на пазарите в Русия и Турция, където интересът към подобни автомобили също е висок. Проучване показва, че 60 % от седаните, които се продават в Европа, намират своите нови купувачи именно в Русия.

Тагове: opel asrtra sedan
0 от 500