IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новият VW Golf BlueMotion ще е „по-зелен” от Prius

Разход от 3.2 л/100 км и 85 г/км СО2 са показателите на тази версия

Новият VW Golf BlueMotion ще е „по-зелен” от Prius

Volkswagen Golf BlueMotion от ново поколение ще предлага разход от 3.2 л/100 км., което го прави най-икономичния автомобил в този клас. Това обявиха от компанията-производител, само няколко дни след като все още неизлезлия на пазара Golf VII бе подложен на критики от представители на екологични организации.
Новият VW Golf BlueMotion ще е „по-зелен” от Prius
Новото поколение на най-популярния модел на германския концерн ще се появи на бял свят след няколко дни, като от Volkswagen от време на време пускат информация за модела.

Последната е свързана именно с модификацията BlueMotion, която освен с нисък разход ще може да се похвали и с ниско ниво на вредни емисии СО2 – 85 г/км. По този начин „зеления” Golf VII ще надмине не само своя предшественик (на първата снимка), който се предлага с 1.6 литров дизел (105 к.с.) и чийто показатели бяха 3.8 л/100 км и 99 г/км СО2, но и Toyota Prius (3.9 л/100 км, 89 г/км СО2).
Новият VW Golf BlueMotion ще е „по-зелен” от Prius
От концерна във Волфсбург разкриха също, че Golf VII ще бъде по-евтин от настоящия Golf VI. В базовата си версия новият модел ще струва 16 500 евро, докато сегашният се продава в Германия за 16 975 евро. Всичко останало за една от най-чаканите премиери на годината ще разберем на 4 септември, когато моделът ще бъде показан официално на изложба в Берлин.

Тагове: vw golf vii bluemotion
0 от 500
  • #123
    0 rate up comment 2 rate down comment
    ... ( преди 10 години )
    Ei .. tuka imat pravo da se iskazvat hora kompetentni v tazi slojna oblast !!! Nemcite sa NAI DOBRITE v avtomobilostroeneto.. Ako ne e taka.. kiteistkite golemci nqmashe da karat mercedesi i bmw.. i shteshe da se pritvijvat s hibridite na toyota !!!
  • #122
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Зададох много логичен въпрос към разбирача с Голфсвагените ама *** го е изтрил затова ще повторя:Щом Голфсваген имат мотор, който качен на Патас харчи 2,8 защо не го сложат на Гоуфо та да харчи още по-малко а се пънат с тоя с 3.2л/100км?
  • #121
    4 rate up comment 2 rate down comment
    ST ( преди 11 години )
    Тези от VW почнаха да спят и сънуват с отворени очи вече......
  • #120
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добре коментарите май гонят 200
  • #119
    1 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дошо пак са го разбили в цокъла. Пак е писал глупости и после като са го разобличили че пак е единствения който нищо не знае се оправдавал че не бил той оххх. Хубаво е че го е срам от самия него. Скоро ще го е срам да се качи в Тойота. Какво да правиш, някой хора са природно ***.
  • #118
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Дето било съкратена форма а? Ако не си разбрал съкратената форма е по селата и това вече е диалект. ***, това че някой думи са ти непознати не означава че са диалект а остариала форма. Толкова си *** че не знаеш какво е диалектна форма, диалекта е нещо което е за дадена територия или общност, а това е българска дума и е позната в цяла България а не е присъща за даден регион. Това че не знаеш Български не прави българските думи диалект.Още повече, когато използваш думи като Демек, мижи да те лажем, бре, дето, бая, хич , няква... Така че когато кажеш на някого, че е селянин и пише с диалектни думи, виж първо дали някой изобщо може да те бие по селски речник и диалектни думи. Ха ха ха *** ***.
  • #117
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    *** бе ти бавноразвиващ ли си бе. След като ти дадох 10 линка с разхода на Пасат ти защо се правиш на луд и като напишеш 5 мнения, за да подмине по-назад линка ми и почваш пак да пишеш че разхода н Приус не можел дъ бъде по висок, че бил 140к.с.... Нали съм ти дал линк как Пасат/който е по-голям от Приус/ със 140к.с. и ускорение от 0-100км. 9,8сек. Тоест по бърз от Приус нищо че е по-голям и в теста разхода му е 2,8л. и изминал над 2600км. с един резервоар.Като се правиш на луд ставаш смешен
  • #116
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    Ако много е оплювал иконите,Бог го е наказал!:):)
  • #115
    7 rate up comment 3 rate down comment
    ? ( преди 11 години )
    Анонимен,всички сме на твоя страна-на иб*ната страна!
  • #114
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Списанията в Европа,обвързани с АутоБилд непрекъснато пишат за немските марки,особено за ФВ: нов фейслифт,нов концепт, нов фейслифт на концепта на концепта,тунинг-фирма напомпа с еди-колко си и т.н., нов модел за 2018 г., новият модел за 2025 г. а за разнообразие за бъдещите модели данните им превишават настоящите на японските поне с 50%!