IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

В основата на възроденото Renault Alpine ще бъде Lotus

Възможно е френската спортна кола да бъде базирана на Evora

В основата на възроденото Renault Alpine ще бъде Lotus

В основата на възроденото Renault Alpine ще бъде Lotus
Според последните информации продуктовата версия на концепцията Renault Alpine A110-50 ще бъде базирана на Lotus Evora.

Както вече знаете, французите потвърдиха, че спортното возило ще разполага със средноразположен двигател, а за направата му ще бъде използвана помощта на друга автомобилна фирма.

Твърдението, че Evora ще бъде в основата на възроденото Renault Alpine не е потвърдено. Според анализатори обаче това е най-вероятният сценарий. От една страна, за да се спестят разходите по разработката на новия модел и от друга, заради настоящите общи проекти между двете автомобилни компании. Припомняме, че Infiniti, която е част от алинса Renault-Nissan, използва базата на Evora 414E Hybrid за направата на модела Emerg-e.

Иначе, концепцията Renault Alpine A110-50, която видяхме по-рано през годината, е базирана на спортното Renault Mégane Trophy. Двигателят е 3.5-литров V6, който генерира 400 к.с. и 420 Нм. Подобни стойности се очакват и за продуктовия вариант.

0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    То верно, че на Р8 възлагаха много надеждни и набиха сумати пари за реклама , ама това не прави една кола надеждна :D Така, че очакваме забавление след излизането на този модел.
  • #2
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много ще ме израдва на тестовете фа скрие шапките на прехвалените R8 , Porshe да видим тогава какво ще кажат феновете на VAG най-вероятно нещо от сорта на "е да ама не е надеждна"
  • #1
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Щом са спряли производството на Алпин и липсва вече всякаква приемственост,всеки нов модел могат да си го нарекат както си искат-стига името да не е патентовано. По подобен начин Мерцедес купиха правото да произвеждат модел под името "Майбах", а ФВ-закупиха правото за името "Бугати"