IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet Trax е готов за прожекторите на Париж

Появи се детайлна информация за компактното SUV

Chevrolet Trax е готов за прожекторите на Париж

Chevrolet Trax е готов за прожекторите на Париж
Преди повече от 75 години Chevrolet представи модела Suburban Carryall, с който положи основите на нов автомобилен клас - този на SUV автомобилите. След няколко седмици марката ще представи нов представител на тези автомобили. Това е моделът Trax, който ще се изправи срещу конкурентите от бързоразвиващият се сегмент на малките проходими автомобили.

Chevrolet Trax е предназначен за Европа, като е създаден според изискванията на европейските шофьори. Той трябва да предложи гъвкавост, нисък разход на гориво и поведение на пътя близко до това на лек автомобил.

Градското проходимо возило разполага с пространство за пет пътника и техния багаж. Има дължина от 4248 мм, широчина от 1776 мм и междуосно разстояние от 2555 мм. Багажникът има обем от 358 литра, а седалките в салона предлагат осем различни конфигурации, благодарение на които Trax може да приюти доста обемисти предмети.

Гамата от задвижващи агрегати включва 1.4-литров бензинов двигател с турбокомпресор, 1.6-литров бензинов мотор с атмосферно пълнене, както и 1.7-литров турбодизел.

Бензиновият турбоагрегат с работен обем 1.4 литра развива максимална мощност 140 к.с. и максимален въртящ момент от 200 Нм. 1.7-литровият дизелов мотор с турбокомпресор има максимална мощност 130 к.с. и максимален въртящ момент от 300 Нм.

Системата за двойно предаване, както и автоматичната трансмисия с шест степени, ще се предлагат при версиите, задвижвани от 1.4-литровия бензинов турбодвигател и 1.7-литровия турбодизел. Всички задвижващи агрегати ще бъдат оборудвани серийно с функция старт/стоп.

В серийното оборудване на колата влизат шест въздушни възглавници, електронен контрол на стабилността ESC (Electronic Stability Control), включващ функция за подпомагане на водача при потегляне на наклон HSA (Hill Start Assist), електронен контрол на сцеплението ТС (Traction Control) и антиблокираща система на спирачките (ABS) с функция за електронно разпределение на спирачното усилие EBD (Electronic Brake Distribution). При автомобилите с ниво на изпълнение LT ще се предлагат серийно и функцията за електронна стабилност на прикачения товар TSA (Trailer Stability Assist) и за автоматичен контрол на скоростта при спускане по стръмни наклони HDC (Hill Descent Control).

Премиерата на Chevrolet Trax ще се състои в края на месец септември на изложението в Париж.

Тагове: chevrolet trax
0 от 500