IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Еврокомисията започна разследване срещу Porsche

Германската компания може да се прости с 43.67 млн. евро

Еврокомисията започна разследване срещу Porsche

Еврокомисията започна разследване срещу Porsche заради получената от правителството на Германия помощ в размер на 43.67 млн. евро. Тези пари е трябвало да послужат за модернизация на завода в Лайпциг, където да се произвежда кросовърът Macan. В комисията са на мнение, че подобно финансиране на компанията представлява нарушение на европейските закони.
Еврокомисията почна разследване срещу Porsche
Според представители на Еврокомисията разследването е започнало заради високите пазарни дялове на компанията Porsche и нейния бъдещ собственик – концерна Volkswagen. Финансовото състояние на двата производителя е отлично и именно това е накарало комисията да провери защо Porsche, след като има достатъчно средства, получава пари от държавата. Както и защо финансова помощ е оказана само на тази компания.

Представителите на Porsche твърдят, че властите в Германия са предупредили Еврокомисията за намерението си да отпуснат помощта през декември 2011 г. Разследването в никакъв случай няма да повлияе върху намерението на производителя да пусне на пазара кросовъра Macan и да разшири завода в Лайпциг.
Еврокомисията почна разследване срещу Porsche
„Строителните работи в предприятието вече вървят с пълна сила и ако помощта бъде забранена от Еврокомисията, ние сами ще платим всичко”, коментирпа Ханс-Герд Бодее, представител на Porsche. И допълни, че цялата стойност на проекта Macan е 522 млн. евро, като производството на модела ще стартира през 2013 г.

Тагове: porsche macan
0 от 500
  • #33
    2 rate up comment 1 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 11 години )
    Пък едно време профаните ми обясняваха, че такива работи като пари от Германската държава нямало и съм бил невеж?! Момчета преди да говорите трябва да почетете поне малко. И това не е единствената сума получена от тоя пропаднал концерн ! После как няма да има излишък, че то Германия налива в тях като в Гърция :D :D :D
  • #32
    2 rate up comment 3 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    Никой не казва нищо лошо за IBM или създателите на компактдиска , всеки в своята област....единствения който плюе си ти.....относно статията Порше имат 522 млн.евро за проекта Macan , пука им за 43.67млн.евро помощ....
  • #31
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до speedart ( преди 11 години )
    То хубаво, че на тоя свят има Porsche и Forbes, че иначе на къде отива човечеството и маЙката Земя? То, таааамъм това променя света! А пък такива като IBM дето са родители на компа, онея дето изобретили компактдиска, другите от РОСКОСМОС, дето праскат ракети тамън всеки ден... Те сигурно са пъъъълни и са на държавна хранилка сигурно и не творят история и прогрес- те са таааамъм ! Ама, Порше са големи имат модернизиран завод- само 43.67 млн. EURO! КВО МУ ПЛАЩАШ, БЕ ПИЧ!!! Евтиния.
  • #30
    2 rate up comment 4 rate down comment
    speedart ( преди 11 години )
    превърналия се в легенда Porsche 911. Този модел намира място в първата десетка на Forbes на автомобилите, променили света.....почти нищо не са направили Порше , но нали ние можем само да плюеме....
  • #29
    4 rate up comment 1 rate down comment
    до thegangstagentle ( преди 11 години )
    Ти май си четеш и си пишеш на КОМПЮТЪРА??? Ами тоя КОМПЮТЪР откъде дойде БЕ лапенце? Марсианците ли ти го пратиха? Около 58-*** 63-та година на МИНАЛИЯ ВЕК имало хора като Джон Атанасов и Уйлям Бари! Тези взели аналоговия калкулатор на компанията IBM и от него направили компютър! Колко пари са дали Америка или България за тая работа? Ами НУЛА. Сетовна ХИПЕР РЕВОЛЮЦИЯ за без пари! Значи-изобретяване на компютър- 0 долара!Модернизация на завод на Порше-43,67 мил. EURO. На далавера сме!!!
  • #28
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до thegangstagentle ( преди 11 години )
    Многооооо вярно написано! Да имаш стар модел кола и да направиш НОВ МОДЕЛ е супер мега сложна хипер космическа работа дето НЕ Е ЗА ВСЕКИ! За това- трябва държавата да ти даде ПАРИ! А, да измислиш цифров носител на данни и музика, да изпратиш грамофона и касетофона в историята, да промениш СВЕТА... За тая работа пари не ти трябват! Естествено! То това е НАПЪЛНО безплатно! Даже самичко си става- все едно "гората да се разлисти на пролет"! Много си умен! Направо гениален философ си бе бате!Number 1
  • #27
    1 rate up comment 3 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 11 години )
    Вие разработката на нов автомобилен модел с изобретяването на компак-диск ли го сравнявате? А милионите, които вече ги няма са вложени в компания, която плаща данъци, работниците, които ще работят в разширението на завода ще плащат данъци, а така парите не изчезват, защото тези работници плащат данъци, а колите излезли из под техните ръце също се продават и също носят печалба на Порше и на Германия. А нещо по-смешно от това, че Порше са въздух и нищо не са изобретили не бях чел от... половин час
  • #26
    3 rate up comment 2 rate down comment
    до thegangstagentle ( преди 11 години )
    През 1986-1997г. беше измислен компактдиска. От SONY и PHILIPS. Ей това наистина е революция в цифровата електроника изобщо! На тея ГИГА СТРУКТОРИ кой им даде пари за тая разработка? НИКОЙ! Нито Япония, нито Белгия! Просто те са правели касетофони и грамофони, продавали са ги и част от печалбата са инвестирали в нови разработки! Сами са се борили- усели са! На Порше държавата им дава помощ и... ВЪЗДУХ... Сега схвана ли къде е разликата, или още не си???
  • #25
    3 rate up comment 1 rate down comment
    до thegangstagentle ( преди 11 години )
    базата на хората за коментари е ЕЛЕМЕНТАРНА, точна и ясна!!! Горе имаш написано 43.67 млн. ЕВРО помощ за Порше! За тея пари какво са направили? Ами нищо! Никакво изобретение, никаква новост, нищичко... Просто щял да се модернизира един завод в който щяла да се прави някаква кола, ама още никой не е видял автомобила, защото още не се произвежда... Да, ама кинтите са ПОГЪЛНАТИ и вече ги няма, а въпроса е дали изобщо ще ги върнат! Съмнявам се!
  • #24
    5 rate up comment 1 rate down comment
    thegangstagentle ( преди 11 години )
    Чета, чета и се чудя на каква база някои хора изказват предположенията си? Хващам се на бас, че някои борсови анализатори от лондонското сити или Уолстрийд нямат такова самочувствие. Колко концерна имате вие, в колко сте работили, колко учебника по финансии сте прочели, какъв опит имате във финансирането на гига структури като VW, Toyota или Хюндай?