IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi отложи атаката към върха с 5 години

Компанията от Инголщад се надява да е лидер в премиум-сегмента през 2020 г.

Audi отложи атаката към върха с 5 години

Ръководството на Audi промени своите прогнози, според които компанията трябваше да бъде лидер по продажби в премиум-сегмента през 2015 г. Сега немците се готвят да изкачат върха през 2020 г., а не 5 години по-рано, както бе досега.
Audi отложи атаката към върха с 5 години
За да успее да го направи компанията от Инголщад ще трябва да се пребори с конкуренцията на другите 2 концерна от „голямата немска тройка” – Mercedes-Benz и BMW. Според шефа на Audi Руперт Щадлер борбата се засилва и доказателство за това е фактът, че конкурентите на Audi работят усилено върху нови модели. Това важи особено за Mercedes, където целта е същата – първо да се измести Audi от втората позиция, а след това и BMW от първата.

В Инголщад обаче не се притесняват от конкуренцията. А и резултатите на пазара до момента дават повод за оптимизъм на хората в Audi. За първите 6 месеца от 2012 г. компанията е продала 733 230 автомобила, което е с 12.3 % повече от същия период за миналата година.

„Въпреки сериозните препиятствия пред автомобилните компании най-вече на пазарите в Южна Европа, нашата марка се развива повече от успешно – коментира Щаддлер пред немски журанилисти. – Смятаме, че през тази година ще успеем да реализираме набелязаната си цел, която е 1.4 млн. продадени автомобила”.
Audi отложи атаката към върха с 5 години
Сериозно повишение на интереса към машини на Audi се отлича на пазарите в Корея, Индия и Русия, където те са нарастнали съответно с 50.2, 42.8 и 40.9 %. В същото време на Стария континент се забелязва обратното. На споменатите от Щадлер пазари в Испания и Италия продажите са паднали съответно с 9.9 % и 18.7 %.

0 от 500
  • #1
    23 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    После ще отложат пак с 5 години и така. Само техните фенове ще си мислят, че карат премиум. Какво да правиш дори и пред рекламната си кампания издишат !