IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi отложи атаката към върха с 5 години

Компанията от Инголщад се надява да е лидер в премиум-сегмента през 2020 г.

Audi отложи атаката към върха с 5 години

Ръководството на Audi промени своите прогнози, според които компанията трябваше да бъде лидер по продажби в премиум-сегмента през 2015 г. Сега немците се готвят да изкачат върха през 2020 г., а не 5 години по-рано, както бе досега.
Audi отложи атаката към върха с 5 години
За да успее да го направи компанията от Инголщад ще трябва да се пребори с конкуренцията на другите 2 концерна от „голямата немска тройка” – Mercedes-Benz и BMW. Според шефа на Audi Руперт Щадлер борбата се засилва и доказателство за това е фактът, че конкурентите на Audi работят усилено върху нови модели. Това важи особено за Mercedes, където целта е същата – първо да се измести Audi от втората позиция, а след това и BMW от първата.

В Инголщад обаче не се притесняват от конкуренцията. А и резултатите на пазара до момента дават повод за оптимизъм на хората в Audi. За първите 6 месеца от 2012 г. компанията е продала 733 230 автомобила, което е с 12.3 % повече от същия период за миналата година.

„Въпреки сериозните препиятствия пред автомобилните компании най-вече на пазарите в Южна Европа, нашата марка се развива повече от успешно – коментира Щаддлер пред немски журанилисти. – Смятаме, че през тази година ще успеем да реализираме набелязаната си цел, която е 1.4 млн. продадени автомобила”.
Audi отложи атаката към върха с 5 години
Сериозно повишение на интереса към машини на Audi се отлича на пазарите в Корея, Индия и Русия, където те са нарастнали съответно с 50.2, 42.8 и 40.9 %. В същото време на Стария континент се забелязва обратното. На споменатите от Щадлер пазари в Испания и Италия продажите са паднали съответно с 9.9 % и 18.7 %.

0 от 500
  • #31
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Badi ( преди 11 години )
    Nai dobre da se otkajat za vinagi
  • #30
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Slav78 ( преди 11 години )
    Редовните участници в други форуми се събират коментират, пият, а ние ...
  • #29
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Хо-хо. Китайските еднодневки са по-добри автомобили от тоя немски "шедьовър". Един краш тест ще го докаже нагледно. За времето си може да е бил голяма работа, но сега е просто неуместен. Колкото до Ауди - когато станат първи в премиум сегмента ще стане ясно единствено че празноглавците които нямат понятие от това какво е премиум автомобил но за сметка на това могат да си го позволят са станали твърде много.
  • #28
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Момчета, ( преди 11 години )
    Цялата азиатска автомобилна индустрия за всичките си години съществуване не е в състояние да създаде шедьовъра от съседната статия - Mercedes-a от 1936 год.Самият факт,че Audi "играе" в тази лига,недостижима към момента за 10-ки други марки, е достатъчен за респект.Но ако чувството ви за собствена значимост е в пряка функция от това да :плюете" Audi- продълждвайте.Едва ли пречите и на производителя, а още по-малко на притежателите им.
  • #27
    5 rate up comment 6 rate down comment
    нищо ново ( преди 11 години )
    1-во:-слава богу,че определението "премиум автомобил" не се определя от няколко *** в този форум.2-ро:- слава богу,че класацията в премиум класа, не се определя от няколко *** в този форум.3-то:-дали Audi,Mercedes или Bmw са съответно на второ, трето или първо място, по-важното е целта, а именно да бъдеш най-добър сред най-добрите.И няма никаква изненада,че и трите марки в премиум сегмента са немски.
  • #26
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Гагата ( преди 11 години )
    Докато съществува Беемве, Ауди могат да са нааай-много 2ри (ако Мерцедес изведнъж спрат да произвеждат автомобили)
  • #25
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Пропов ( преди 11 години )
    Ауди дори с богатият татко зад гърба си никога няма да догонят Мерц и БМВ,защото имат работническо-пролетарски произход-точно заради същият този татко.А БМВ и Мерц си нямат богат татко,ама не им и трябва-те са деца на самата история.Те са олицетворение на лукса и аристокрацията,не го преследват-създават го.
  • #24
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    След пет години на ауди ще им се наложи пак да преразгледат стратегията си.
  • #23
    13 rate up comment 2 rate down comment
    я камилата,я камларя ( преди 11 години )
    Айде по полечка! Ся е 2012- до 2020... Ами 2002г. M-tel пуснаха СИМ-карти по 50лв. Купих си, а след 2 дни си купих GSM Siemens S35. Тогава това беше УЛТРАБУТИКОВА вещ за мегабаровци! (аз не съм такъв!) 10 години по-късно... Германският мегаконцерн SIEMENS не произвежда абсолютно никакви GSM-и! Да има прогнози за 1-2 години напред е добре, ама за след 8-10 години- това вече е смешна реклама! Извинявам се на феновете, ама натам отиват нещата... Просто азиатците ни прегазват технологично!
  • #22
    9 rate up comment 5 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Abe anonim40.po-beden pazar ot bulgarskiya e samo makedonskiya!S kakuv svyat se sravnyavash be alankoolu!I za usa ,latinska Amerika, Japan, Singapur ,Australia,bogatite na petrol strani i t.n.,kudeto Toyota e nomer 1 i te li sa bedni,be slabako po geografia i ikonomika