IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Италианската версия на Shelby Cobra е готова

Компанията Puritalia Automobili показа официално роудстъра си 427

Италианската версия на Shelby Cobra е готова

Италианската компания Puritalia Automobili представи официално своята първа разработка - суперкола под името 427. Новият модел, който според производителя е взаимстван донякъде от легендарната Shelby Cobra, ще се прави ръчно и ще бъде пуснат в ограничен тираж.
Италианската версия на Shelby Cobra е готова
В основата на спортния автомобил стои леко шаси, за чиято направа са използвани хром и молибден (сив много твърд метал, от който са правени германските оръдия през Първата световна война). Подобни материали са използвани и за купето, в резултат на което роудстърът тежи едва 1099 кг, които са разпределени по равно и на двете оси.

Габаритите на Puritalia 427 са дължина от 4340 мм, широчина 1950 мм и височина 1250 мм. Автомобилът е със задно задвижване и се предлага с 5.0 литров, 8-цилиндров двигател. Той е в два варианта - атмосферен с мощност 445 к.с. и 530 Нм, и с турбо - 605 к.с. и 640 Нм. Трансмисията е 6-степенна, механична.

Спортната кола разполага с диференциал с повишено триене на задната ос, регулируеми амотрисьори, напречни стабилизатори, спирачни механизми Brembo с дикове с размер 380 мм на предната ос и с 345 мм на задната ос. Джантите са 19-инчови отпред и 20-инчови отзад.

Официалното представяне на автомобила ще бъде на изложението в Париж през септември. Все още не е известна цената на роудстъра, но се очаква тя в никакъв случай да не е под 100 000 евро.

0 от 500