IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Това е Porshe 918 Spyder

Ясни са подробностите около хибридното спортно возило

Това е Porshe 918 Spyder

Компанията Porsche разпространи първи официални снимки на хибридното 918 Spyder и съобщи нова информация за автомобила, който ще започне да се произвежда от септември 2013 г.

Една от техническите особености на модела ще бъде адаптивното шаси, което ще позволи завиването и на четирите колела. Подробности за тази технология обаче не бяха съобщени.

Хибридното Porshe 918 Spyder на пистата
Тестовият прототип е облечен в камуфлаж, който трябва да напомни за класическото Porsche 917, участвало през 70-те години на миналия век в състезанията от сериите "Льо Ман". Суперколата има карбонов монокок, активни аеродинамични елементи, смъкващ се покрив от карбон и тръби на изпускателната система, които са изведени в горната част на моторния отсек.

В хибридната система с обща мощност от 770 к.с. влизат, както се и очакваше, 4.6 литров бензинов V8 мотор с мощност 570 к.с., по един електромотор за всяка от осите (109 к.с.на предната и 122 к.с. на задната), литиево-йонни акумулатори и скоростна кутия с два съединителя.

От 0 до 100 км/час Porsche 918 Spyder ускорява за по-малко от 3 секунди, а максималната скорост достига 325 км/ч. Средният разход на гориво е едва 3.0 л/100 км. Само на електричество машината може да измине 25 км., като в този режим максималната скорост достига 150 км/час.

Porsche ще пусне в производство само 918 екземпляра от този модел. В Европа цената на автомобила ще бъде 645 000 евро.

Тагове: porshe 918 spyder
0 от 500
  • #34
    3 rate up comment 8 rate down comment
    Чичко Алуди ( преди 12 години )
    Олеле, тия хибриди колко били зле, а пък дизелите колко добри! Даже по Топ Гиър така казаха. Да се чудиш защо Порше и Ферари ще копират хибридите на Тойота а не дизелите на собствениците си, а празноглавчета? Ха-ха, тоя форум е еманация на идиотията.
  • #33
    2 rate up comment 2 rate down comment
    ? ( преди 12 години )
    научно погледнато разхода при равномерно движение с постоянна скорост например 90км/ч не зависи от работния обем на двигателя а само от неговото КПД
  • #32
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тоя германски *** само колела да му сложат на мотора за да се движи няма да свали разхода до 3л/100км.4.6 и ще мъкне батерии, ел.мотори, купе и още един куп системи и ще харчи 3 - тия германци хептен за балами ни мислят.3.7 на Ауди с пълна газ дава моментен разход 50 това е спортен автомобил с егати големия мотор и ще харчи 3 доообре.Да бяха написали, че разхода ще е 18-19-20 ако щете да си каже човек ееее браво ми те се уляли - 3 *** смешниците
  • #31
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    олеее колко харчи този Приус М3 с 420кс харчи по-малко май *** е чичкото
  • #30
    8 rate up comment 5 rate down comment
    До чичко Алудия ( преди 12 години )
    Абе истината е доказана. Първо виж мненията на хората каращи хибриди дали изобщо хибридите са по икономични от дизелов автомобил в същия клас със същата мощност, после провери защо по американските стандарти дизеловите коли са по икономични от хибридите. И накрая виж с очите си колко много харчи Приус ето ти гледай:
  • #29
    12 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Чичко алуди е мега ***, ако му покажеш разглобен двигате и му показваш отделни елементи изобщо няма да знае за какво служат, но видиш ли много добре знае какво ще направят инжинерите след 1-2 и т.н. години. Той си мисли, че знае всичко а е толкова ***, колкото ония които са се присмивали, че земята не била кръгла а плоска и стояла на два слона. Когато обаче догодина видим Поршето ще видите как дума няма да обели, това не е Тойота, това е П О Р Ш Е Е Е Е Е Е !!!!!!!
  • #28
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Чичко Алуди ( преди 12 години )
    А за *** които още вярват на сравнението на Топ Гиър за М3 срещу Приус, ето ви малко данни от реалността. Среден разход на М3 според реални собственици - 15.11 л/100км. Среден разход на Приус - 5.20. Разлика само около 3 пъти.линкове: http://***.spritmonitor.de/de/uebersicht/6-BMW/37-3er.html?power_s=400&exactmodel=m3&powerunit=2http://***.spritmonitor.de/de/uebersicht/49-Toyota/0-Alle_Modelle.html?fueltype=2&exactmodel=prius
  • #27
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Aми,тук повечето са такива.
  • #26
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    3 на 100 0т 4.6 мотор трябва да си брутално ***, за да повярваш в такава лъжа.
  • #25
    6 rate up comment 4 rate down comment
    ? ( преди 12 години )
    Чичко аЛУДИ е много интелигентен. говори си сам..