IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota стана производител №1 в света

Японската компания си върна лидерската позиция

Toyota стана производител №1 в света

Toyota Motor Corp. си върна званието „Най-голям автомобилен производител в света”. Компанията се възстанови от природните катастрофи от миналата година и според резултатите от първите 3 месеца е продала на световния пазар най-много нови возила, съобщава Bloomberg.

Продажбите на марките Toyota, Lexus, Scion, Hino и Daihatsu са нарастнали с 18 % и са стигнали до 2.49 млн. машини. По този начин японците надминават General Motors Co., който има 2.28 млн. и Volkswagen AG с 2.16 млн продажби.
Toyota стана производител №1 в света
Най-сериозен принос за успехите на японската марка имат новите Prius, Corolla и Camry.

Трябва да отбележим, че за първи път Toyota Motor Corp. стана най-голям производител в света в кризисната 2008 г. Тогава американският пазар се срина, а след това – през 2009 г. General Motors обяви банкрут.

През 2011 г. обаче американците се върнаха на върха, а второто място остана за Volkswagen. От своя страна Toyota пострада много от цунамито и земетресението в Япония, а също така и от наводненията в Тайланд, и в крайна сметка се озова на трето място.

Още по темата:
Toyota гледа към първото място в света

Тагове: toyota
0 от 500
  • #41
    10 rate up comment 5 rate down comment
    istinskiya doc ( преди 11 години )
    samo prostovatite BG selyan4eta ne iskat da poglednat istinata v o4ite
  • #40
    11 rate up comment 4 rate down comment
    doc ( преди 11 години )
    Това го предвидих в края на миналата година!Който не вярва нека да провери
  • #39
    21 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Виж, Приус не само бележи значително увеличение в продажбите, но Приус Е НАЙ-ПРОДАВАНАТА КОЛА В СВЕТА от началото на годината. Това е достойно за невероятно уважение. Не само японската здравина, но и японската технология победи.
  • #38
    24 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    В крайна сметка, кой каквото ще да казва и каквито си и иска работи да измисля истината е налице - Тойота е 1, а Приус бележи значително увеличение на продажбите в глобален мащаб. Хората не могат да насмогнат на поръчките, а хора без много умствен багаж дори ги обявяваха за пред фалит. Колко ли трябва да си изостанал и ***, за да кажеш на най-голямата автомобилна компания в света и най-скъпия бранд, че е пред фалит. Хората си произвеждат качествената продукция и е продават добре - логично.
  • #37
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Toyota,das ***!
  • #36
    28 rate up comment 5 rate down comment
    Субаруфен ( преди 11 години )
    Пак сте се превъзбудили нещо - империи, трошки и прочие. Я да видим сега какво казва "иконата" АвтоБилд - Mazda CX-5 бие VW Tiguan с две точки преднина. Е с малко но завинаги. И пак са и намерили кусури, че за рали не ставала, обаче ... е на първо място. Чак реших, че съм объркал списанието. Айде стига лоши новини за днес!
  • #35
    1 rate up comment 2 rate down comment
    :):) ( преди 11 години )
    Правилно-първо пробна, нулева серия! :)
  • #34
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Абсолютише анонимиш ( преди 11 години )
    Японската империя отвръща на удара! Но няма на кого!Ако европейците не се "превъоръжат" с хибриди, които са тяхна стара идея, ако не си подновят софтуера, който те са го създали първи, ако не подобрят надежността на производството си, собствените си открития ще ги купуват, когато вече ще е късно!
  • #33
    7 rate up comment 11 rate down comment
    до долния идиот ( преди 11 години )
    поредния коментар на дошо галошо, миризливия кошо - форумния шут. Всеки знае, че БМВ произведено за немския пазар няма нищо общо със същия модел произведен за САЩ. Точно както тойота произведена за япония няма нищо общо с тази произведена за европа. А тези две тойотки нямат нищо общо със най-скапаната, произведена за САЩ. Но само дошо галошо, форумния шут не знае че колите на различните пазари са произведени с различни материали и технологии за различните пазари..
  • #32
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    В България колите са по-евтини от повечето европейски държави.Най-ниски са цените им, вкл. на немските, в САЩ!Това е от години така, никога не съм прочел, немците да казват, че "знаят какви са ***" затова, че най-много купуват от собствените си марки коли на по-високи цени дори и от съседите си и още повече от САЩ и "плащат, каквото им кажат"!