IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota стана производител №1 в света

Японската компания си върна лидерската позиция

Toyota стана производител №1 в света

Toyota Motor Corp. си върна званието „Най-голям автомобилен производител в света”. Компанията се възстанови от природните катастрофи от миналата година и според резултатите от първите 3 месеца е продала на световния пазар най-много нови возила, съобщава Bloomberg.

Продажбите на марките Toyota, Lexus, Scion, Hino и Daihatsu са нарастнали с 18 % и са стигнали до 2.49 млн. машини. По този начин японците надминават General Motors Co., който има 2.28 млн. и Volkswagen AG с 2.16 млн продажби.
Toyota стана производител №1 в света
Най-сериозен принос за успехите на японската марка имат новите Prius, Corolla и Camry.

Трябва да отбележим, че за първи път Toyota Motor Corp. стана най-голям производител в света в кризисната 2008 г. Тогава американският пазар се срина, а след това – през 2009 г. General Motors обяви банкрут.

През 2011 г. обаче американците се върнаха на върха, а второто място остана за Volkswagen. От своя страна Toyota пострада много от цунамито и земетресението в Япония, а също така и от наводненията в Тайланд, и в крайна сметка се озова на трето място.

Още по темата:
Toyota гледа към първото място в света

Тагове: toyota
0 от 500
  • #31
    14 rate up comment 4 rate down comment
    Драгомир до ентусиас ( преди 11 години )
    "Американците не са обременени с националистически страсти и затова купуват най-добрия продукт - този на Тойота". За кой американци става на въпрос, защото аз съм живял в САЩ и мога да ти кажа, че примерно там евреите вобще не карат германски коли!, а те не са никак малко в САЩ. Карат Сааб, Волво и японски марки, но много малко да не кажа вобще немски!. Това не е ли еврейски шовинизъм?!.Който е следвал или живял САЩ и пише тук във форума може да го потвърди, аз това съм го видял с очите си.
  • #30
    7 rate up comment 2 rate down comment
    това е добре ( преди 11 години )
    за конглокенцията - останалите трябва да свалят цените , за да компенсират по-ниските продажби....но като знам какво *** е българинът и как подражава без да мисли и плаща каквото му кажат - това едва ли ще стане тук!в Белите държави и сега карат по-евтини коли от 10 до 20 % спрямо нашите
  • #29
    8 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да твърдиш че японските трошки са по-добри от европейските е все едно да твърдиш че шоколад своге е по-хубав от милка или линд... твърдение на ***..
  • #28
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Субаруфен ( преди 11 години )
    Опаа, стана беля:(
  • #27
    20 rate up comment 9 rate down comment
    до ВЕССО потният ( преди 11 години )
    почини малко ,де! малко прочети за примерно ХОНДА историята и научи неща дето са различни от твоя мироглед дето не е никъкъв ами все към АЛДИ.има и други производители дето произвеждат и корабни двигатели и тежки машини и автобуси и АВТОМОБИЛИ-естественно са ЯПОНСКИ!
  • #26
    19 rate up comment 28 rate down comment
    Волво-Фен ( преди 11 години )
    Тойота си е баш дърво.
  • #25
    26 rate up comment 7 rate down comment
    ентусиаст ( преди 11 години )
    А иначе естествено че Тойота ще са най-голямата компания. Това е компанията разработила lean manufacturing техниките, на които цял свят днес подражава. Просто защото който не подражава, остава в историята. Немските компании го разбраха навреме - Порше отърваха фалите благодарение на Тойота, английските и американските - не. Резултатите са налице.
  • #24
    27 rate up comment 12 rate down comment
    ентусиаст ( преди 11 години )
    Американците не са обременени с националистически страсти и затова купуват най-добрия продукт - този на Тойота, независимо че е по-скъп от продуктите на Фолцваген.При европейците нещата не стоят така. Французите си купуват френските таратайки, италианците - италианските, а немците, разбира се - немските. Но това не е от кой знае какъв интелект или ерудиция, просто ниска потребителска култура.
  • #23
    11 rate up comment 20 rate down comment
    Торпед0 ( преди 11 години )
    Тойота а и всички джапанки са супер безлични.Дизайна им е с 20 години назад.Корейските недомислици по добре изглеждат.Истината е в Лагуна купе.
  • #22
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    samo dokato VW ne postigne celite si...