IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Емиграцията на Volkswagen Amarok приключи

Пикапът вече ще се сглобява и в завода в Хановер

Емиграцията на Volkswagen Amarok приключи

След като в продължение на две години – от началото на производството си досега, Volkswagen Amarok се сглобяваше само в завода на концерна в Пачеко (Арж), германците решиха, че е време до го върнат в истинската му родина.
Емиграцията на Volkswagen Amarok приключи
Моделът вече се сглобява в предприятието на Volkswagen в Хановер, където според плановете годишно трябва да се правят около 40 000 пикапа, предназначени за пазарите в Европа и Африка. По този начин производството на машината в Аржентина ще бъде насочено за страните в Централна и Южна Америка.

На специална церемония при пускането на конвейра в Лайпциг шефът на Volkswagen Мартин Винтеркорн категорично обяви, че концернът вече разполага с всичко нужно, за да запише огромен ръст на производство и продажби в този сегмент.

„Най-после ще имаме възможност да продаваме Amarokв Европа, като за това клиентите ни няма да бъдат принудени да чакат дълго време”, каза Винтеркорн

Тагове: amarok
0 от 500