IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Hyundai ще правят заедно двигатели

Преговорите са в начален стадий, твърди агенция Ройтерс

BMW и Hyundai ще правят заедно двигатели

BMW и Hyundai обсъждат възможността за сътрудничество при производството на двигатели, съобщава Ройтерс, като се позовава на няколко анонимни източника. "Преговорите са в начален стадий", сочи информацията, според която сътрудничеството може да обхване и други области на автомобилостроенето.
BMW и Hyundai ще правят заедно двигатели
Един от източниците на Ройтерс твърди, че двете компании са обсъждали "Обширен съюз", включително съвместно разработване на двигатели и споделяне на разходите за нови технологии.

С подобна информация излезе и немското издание Automobil Produktion. То дори посочва, че президентът на Hyundai Motor Group Монг-Ко Чунг се е срещнал с висши мениджъри от BMW в Мюнхен.

Говорителят на корейската компания обаче отрече информацията и я определи като "безпочвена".

Според анализатори обаче, такъв съюз би бил полезен и за двете компании: "Подобно партньорство ще позволи на BMW да икономиса много средства, а на Hyundai да получи достъп до високоефективните бензинови мотори с голям обем на BMW".

Преди около половин година BMW съобщи официално, че ще си сътрудничи с Toyota при разработката на екологични технологии от следващо поколение. Седмица по-късно беше съобщено, че BMW ще работи и с американския автомобилен гигант General Motors за съвместна разработка на технологии за водородни автомобили. Баварците си сътрудничат и с PSA Peugeot Citroën, с които създадоха джойнт-венчър, с равно участие на двете страни, наречен BMW Peugeot Citroën Electrification.

Тагове: bmw hyundai
0 от 500
  • #37
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    А ти ми харесваш,в кой хотел ще се видиме.
  • #36
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Това не ми харесва.
  • #35
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Абсолютише-тапнгерше.Карай си Остин Маестрото.
  • #34
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 12 години )
    БМВ и почти всички известни стари марки не са имали собствени двигатели-например БМВ са започнали със сглобяване на цели английски коли (Остин), така, че всякао нова фирма започва със сглобка по лиценз
  • #33
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Hyundai никога са нямали собствени двигатели,старите от Mitsubishi,а последните от Mits.+Chrysler.
  • #32
    6 rate up comment 10 rate down comment
    doc ( преди 12 години )
    Естествено че ще мълчът. То им е под нивото да коментират такава информация, всеки коментар би им свалил акциите. Докато за корейците е все тая, техните акции са си така или иначе евтини. А като капак има почти само немска авто преса, аз за корейско или китайско авто списание не съм чувал.. ти къде очакваш да прочетеш нещо, независимо дали е истина или измислица, свързано с автомобили? В някой западнал корейски сайт?
  • #31
    9 rate up comment 11 rate down comment
    до doc ( преди 12 години )
    Информацията идва от немски издания и като гледам корейците отричат, а БМВ мълчат като *** - що ли?
  • #30
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Продажба на двигатели е голям "капан" за продавача, особено ако купувача е Тойота-фирмата с най-откритата и тотална гаранционна политика! При най-малкото оплакване относно споменатите дизели или съмнение дори,ще последва обявяване на причината (няма да има скрито-покрито с умълчаване или скрито писъмце)и извикване за проверка в сервизите.Но тогава пресата ще си каже последната дума-например за Тойота денонощно се повтаряше за сервизните й акции.
  • #29
    9 rate up comment 12 rate down comment
    дошо галошо ( преди 12 години )
    за да си мислиш че някоя боклучива корейска тенджира може и да се сравнява със немски елегантен премиум показва само какъв *** си. Все едно да сравняваш ракията на дошо *** със синьо джони..
  • #28
    9 rate up comment 12 rate down comment
    doc ( преди 12 години )
    Реклама с плюндай? Това си е чиста анти-реклама, за всеки фен на премиум марката е срам че биха правили съвместен проект с такава евтинджоска фирма. Но при положение че трябва да се икономисва, компромисите са на масата. А според мен точно хюндай ги разправят тези измислици, то е ясно че никоя марка с традиции не би работила с тях за да им помогне да изградът някакъв имидж, различен от този на най-евтиното и най-некачественото.