IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW и Hyundai ще правят заедно двигатели

Преговорите са в начален стадий, твърди агенция Ройтерс

BMW и Hyundai ще правят заедно двигатели

BMW и Hyundai обсъждат възможността за сътрудничество при производството на двигатели, съобщава Ройтерс, като се позовава на няколко анонимни източника. "Преговорите са в начален стадий", сочи информацията, според която сътрудничеството може да обхване и други области на автомобилостроенето.
BMW и Hyundai ще правят заедно двигатели
Един от източниците на Ройтерс твърди, че двете компании са обсъждали "Обширен съюз", включително съвместно разработване на двигатели и споделяне на разходите за нови технологии.

С подобна информация излезе и немското издание Automobil Produktion. То дори посочва, че президентът на Hyundai Motor Group Монг-Ко Чунг се е срещнал с висши мениджъри от BMW в Мюнхен.

Говорителят на корейската компания обаче отрече информацията и я определи като "безпочвена".

Според анализатори обаче, такъв съюз би бил полезен и за двете компании: "Подобно партньорство ще позволи на BMW да икономиса много средства, а на Hyundai да получи достъп до високоефективните бензинови мотори с голям обем на BMW".

Преди около половин година BMW съобщи официално, че ще си сътрудничи с Toyota при разработката на екологични технологии от следващо поколение. Седмица по-късно беше съобщено, че BMW ще работи и с американския автомобилен гигант General Motors за съвместна разработка на технологии за водородни автомобили. Баварците си сътрудничат и с PSA Peugeot Citroën, с които създадоха джойнт-венчър, с равно участие на двете страни, наречен BMW Peugeot Citroën Electrification.

Тагове: bmw hyundai
0 от 500
  • #7
    6 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Миризмата си помисли че днес е първи април, някоя автокомпания да иска нещо от плюндай ^^ Това се случва само във мокрите фантазий на миризмата, където кара някой стар разтракан и30 и всички го гледат всякаш е в нов бенц :D
  • #6
    8 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Браво, ако този съюз стане хюндай ще вдигне малко летвата. Сега са на нивото на разкрасена дачия, но ако взаимстват стари мотори на БМВ ще могат да навлезнат в конкyренцията на ниския среден клас!
  • #5
    15 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Те за това ли от КИА копират моделите на БМВ, сега остава да се разберат и да вземат малко двигатели от БМВ и да започнат да продават евтини хибриди корейско копие на БМВ с оригинален корейски двигател сглобен по технологията на БМВ.
  • #4
    17 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Мирзма май не прочете статията а направо от заглавието почваш с тъпизми. Знаем че си *** и пееш в хора, че се надрискваш от страх и си обратен, че си от село и че си ром. Не го повтаряй постоянно. Иначе специално за теб превод на статията "президентът на Hyundai Motor Group Монг-Ко Чунг се е срещнал с висши мениджъри от BMW в Мюнхен" "това ще позволи на Hyundai да получи достъп до високоефективните бензинови мотори с голям обем на BMW" Тоест Хюндай искат технология от БМВ а не обратното.
  • #3
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пари стават.
  • #2
    11 rate up comment 5 rate down comment
    iliev555 ( преди 12 години )
    kakto kazax predi vreme BMW sa maistori vav kooperiraneto s drugi kompanii imat bogat tvorceski opit vav tazi nasoka
  • #1
    17 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Mai4ice,kakvo stava be?