IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota няма да прави евтини коли

Няма да рискуваме качество заради повече продажби, категоричен е Акио Тойода

Toyota няма да прави евтини коли

Toyota Motor Corp. не възнамерява да вдига нивото на продажбите си, като предлага евтини автомобили. Това обяви президентът на японската компания Акио Тойода, цитиран от вестник The Economic Times.

Снимка: CarAdvice.com.eu

Тойода допъни, че за клиентите е най-важно да получат нужното ниво на надеждност и сигурност. Неговото изявление дойде като коментар на намеренията на Nissan да възроди марката Datsun, както и на решението на Volkswagen да започна разработката на евтин модел, насочен към пазара в Китай.

"Ние сме производител, който има пълната моделна линия в гамата си - каза още Тойода. - За да се развиваме постоянно обаче, трябва да поддържаме определено ниво на печалбата от всеки автомобил. Без значение дали той е голям или малък. Не мисля, че е възможно Toyota да произвежда кола за 50 000 йени (6000 долара), както го прави Tata. Не можем да рискуваме качеството, за да постигнем по-ниска цена".

Toyota има опит при производството на подобни машини, след като се опита да лансира модела си Enios точно на пазара в Индия. Цената му обаче бе доста висока в сравнение с други такива автомобили - 7800 долара.

Според Тойода неговата компания трябва да се съсредоточи върху развитието на продукти за средния и висок пазарни класове, където е силата на Toyota. "Китай има един милиард население, но за нас са важни 200-300 млн., което е колкото САЩ. Хубаво е да си на върха по продажби, но това не означава всичко на света. Според мен тепърва ще има промени сред първите 5 или 7 компании в свата", каза още президентът на Toyota.

Японският концерн вече заема трето или дори четвърто място по продажби, след като през 2008 г. бе на върха. Преди него са GM и Volkswagen благодарение на продажбите си именно в Китай. Прогнозите за тази година са, че Toyota ще увеличи продажбите си с 21 %.

0 от 500
  • #100
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    4uval si,ama ne si razbral.Pi6leme s pi6leme!!!!!!!!!!!
  • #99
    0 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Русия знаеш ли как е спечелила 2рата световна война срещу Германия? Германия е слагала котка в танковете, които произвежда и ако се задуши котката за 12 часа го пуска танка да се бие. Руснаците направо го сглобяват танка метат му 1 купол отгоре и аиде на бойното поле за 2 4аса танка е готов...
  • #98
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Значи,както на повечето вече е известно Тойота се оказва квалитетна марка,а ФВ куча марка или китайско менте.Едните искат да поддържат добро ниво на качеството,а другите искат да бълват повече еднодневки,за да си начешат егото и да станат производител номер едно.Само,че с какво ще станат ако изобщо станат.С ***...
  • #97
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Еми нормално, че така ще казват има много фанатизирани фенове на Apple примерно, но не всеки харесва 1 и също и е безсмислено да се спори кое е по-доброто. По-доброто е това, което теб повече те устройва, а не кориците на списанията и класациите това е. Просто повечето хора са заблудени.
  • #96
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анализатор ( преди 12 години )
    В Аутобилд-раздела "писма на читатели". А който знае,че не знае-чете, който пък мисли, че всичко знае-нищо не чете, та да му е по-леко.(в главата)
  • #95
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    *** изатор ,по-прос от теб е само Дошо.Тая поговорка от (гъзъ) ли си я измисли?
  • #94
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анализатор ( преди 12 години )
    В Германия има следната погорка между собственици:Който от немска кола премине на японска,не се връща повече на немска.
  • #93
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ВАГ-инален или не така е в този форум всеки плюе колата на другарчето си :D
  • #92
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Kak 6te ti puka,glavata prazna.......
  • #91
    4 rate up comment 11 rate down comment
    задръстеняк ( преди 12 години )
    аз пък " karam 4isto nov Avensis" и не ми пука. ха ха