IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

ZF е най-добрата скоростна кутия

Трите най-големи германски издания определиха производителя на трансмисии за №1

ZF е най-добрата скоростна кутия

Три независими един от друг конкурса обявиха компанията ZF за най-добър производител на трансмисии в света. И трите проучвани са на авторитетни германски автомобилни издания.

Журито на конкурса на списание "Auto motor und Sport" е дало 70 % от гласовете си на ZF в категорията "Трансмисии". Друго издание "Auto Bild" се допитва до читателите си с въпроса "Кой е най-добрият производител на трансмисии за леки коли?" 74 % от запитаните са отговорили - ZF. Същото са сторили и 25 505 читатели на списание "Auto Zeitung".

"Това признание от страна на крайните потребители е много ценно за нас и е важен стимул за развитието на нашата компания", коментира д-р Герхард Вагнер, член на Управителния съвет на ZF, отговарящ за направлението "Технологии" в компанията.

В момента ZF снабдява водещите производители с различни видове трансмисии. Сред най-удачните разработки се оказа 8-степенната автоматична скоростна кутия 8HP, която чуствително сваля разхода на гориво и в същото време гарантира комфортно управление. Тя е монтирана на над 1.5 млн. автомобила, а модулната и конструкция позволява да се комбинира дори с хибридни машини. Сред машините на които се поставя са моделите на BMW, Audi и Porsche.

През 2013 г. ZF ще пусне на американския пазар своята последна разработка - 9-степенен автомат, предназначен за малки автомобили. Трансимсията ще се предлага първоначално на Dodge Dart, при който показва 16 % по-нисък разход на гориво в сравнение с предишния вариант - 6-степенна автоматична кутия. Новата трансмисия е със синхронизатори от карбон и специална смазка, което предлага най-високия комфорт на управление в класа си.

Тагове: zf
0 от 500
  • #3
    10 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Трансмисията е най-важното нещо в един автомобил. По-важна е дори от двигателя. От нея зависи както динамиката така и разхода на гориво.
  • #2
    10 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Безработните Дошовци пак откриха конспирацията! Трябва да си намерите работа, която да е в полза на хората, точно от такива капацитети имаме нужда хахахахаха
  • #1
    34 rate up comment 5 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    ZF е един от най-реномираните производители на скоростни предавки.Обаче е развеселяващ е фактът, че допитването е било до чителите на списанието Аутобилд. Сякаш са поръчвали колите си с различни марки скоростни кутии, та имат мнение.Абсолютише рекламише!:)