IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen ще прави още по-голям SUV

Всъдеходът няма да се продава в Европа, а в Северна Америка и Близкия Изток

Volkswagen ще прави още по-голям SUV

Германският концерн Volkswagen продължава да разширява моделната си, представяйки автомобили в нови класове и сегменти. По този начин компанията иска да бъде възможно най-широко представена на пазара и да удовлетвори желанията на всички клиенти.

Неофициално изображение

Неотдавна германците показаха своето високо-проходимо комби Passat Alltrack, готвят купе с четири врати Golf CC и разработват следващото поколение на Passat. На практика, в Европа Volkswagen е лидер в повечето класове, но има други пазари, където положението е различно. Един от тях е този на големите всъдеходи, които са много търсени в Северна Америка. Затова и концернът от Волфсбург започва разработката на голям, 7-местен SUV, който да може да конкурира "зверове" като Infiniti QX56 и Cadillac Escalade.

За да може да се направи подобен автомобил, неговият създател има нужда от платформа. Тази на Tuareg e по-малка и ще се наложи нейното разтягане във всички посоки, което е доста сложно. Затова и германските инженери са решили да взаимстват подхода на американските си колеги. В Северна Америка големите всъдеходи се правят върху платформата на пикапи, а Volkswagen има такъв - Amarok.

Очакванията са новият всъдеход да бъде готов най-късно до 2 години, като премиерата му ще бъде или на някой от салоните в САЩ, или на изложението в Катар. В Европа тази машина няма да се продава и затова тя ще бъде снабдена само с бензинови двигатели. Освен към Катар и Близкия Изток, машината ще бъде насочена и за пазарите в Китай и Русия.

Освен въпроса с новия голям SUV, Volkswagen ще преразгледа и бъдещето на най-голямата си машина от този клас в момента - Touareg. Фейслифтът на настоящото поколение ще излезе на пазара догодина, като основните промени ще бъдат в базовото оборудване на автомобила, което ще бъде доста по-богато. Цената няма да се промени.

Следващото, трето поколение на Touareg, обаче все още е под въпрос. Той ще трябва да бъде приспособен към новата платформа MQB, на която ще се прави и следващият Tiguan.

Тагове: volkswagen suv
0 от 500
  • #10
    12 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Правят се и в Унгария.
  • #9
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Който вади *** от *** умира
  • #8
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    БУгати си било Бугати. Еми да Бугати си е само че Пиех накара инжинерите на ФВ да направят най-бързата кола в света. Създали и сглобили една ракета и сложили емблемата на Бугати и възродиха марка отдавна забравена. За Бентли, след като ФВ купиха фалиралия Ролс Ройс, който пък е собственост на Бентли, ФВ продадоха Ролс Ройс на БМВ и вдигнаха Бентли на крака, както и БМВ вдигна Ролс Ройс. Същото е и с Ламборджини, между другото Бентли,Ламборджини и Ауди ползват общи двигатели, даже и Порше ТДИ.
  • #7
    12 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Бугати- Бугати си е Бугати откакто е създадено в Италия, Ламборгини- Ламбо си е Ламбо много преди Фолксваген да го купи наготово,Бентли- Бентли е супер английска марка аристократична много преди Фолксваген да я купи наготово. Порше..... Порше пада от Нисан ГТР. Какво повече да му коментирам. А Ауди.... Ауди е луксзен Фолксваген или Шкода. Нищо повече. Какво толкова се захласваш.
  • #6
    8 rate up comment 2 rate down comment
    FELIX ( преди 12 години )
    ...Всъдеходът няма да се продава в Европа!? Dobre de,che nali Moskva e nay-naseleniyat grad v Evropa a samata RUSSIA granichi s 12 durzhavi ot iztochna i tzentralna Evropa!!!
  • #5
    9 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ***??? - Бугати Вейрон, Ламборджини, Бентли, АУДИ, Порше с всичките им супер модели, кой от кой по-извънземен и недостижим за останалите марки. Явно *** са пишещите *** срещу най-великата автомобилна група в света, която ще доминира още много години!
  • #4
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Dido ( преди 12 години )
    Стига бе! Как може да пренебрегват така мутрите в България, Румъния и Русия, та те са основната клиентела за подобни недуразомения
  • #3
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тия твърдо са решени да залеят света с *** си.
  • #2
    23 rate up comment 3 rate down comment
    :) ( преди 12 години )
    По-гоуемо от гоуфо нема бе!
  • #1
    22 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Още по-голем Голф с фарове на Дачия Дъстър.