IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Golf GTI Cabriolet

Volkswagen показа предпремиерно спортното возило с мек сгъваем покрив.

Първият Golf GTI Cabriolet


Golf GTI Cabriolet? Въпреки дългата история на най-популярния компактен Volkswagen комбинацията "GTI Cabriolet" не бе забърквана никога досега. В историята на Golf се забелязват две отличителни тенденции: освен „масовите“ хечбеци моделът се появява често в „спортен екип“, под името GTI, както и във версия на кабриолет с мек покрив.

Досега тези традиции не бяха съчетавани в един и същ модел. Ето, че германците най-после се осмелиха да съберат GTI и Cabriolet в автомобила, който предстои да покажат за първи път на салона в Женева. Броени дни преди дебюта Volkswagen показа първите снимки на първия GTI Cabriolet.

Новият модел притежава електрически сгъваем гюрук, който се прибира в багажника за 9,5 секунди. Операцията може да се извърши и в движение, като за целта е необходимо скоростта да е под 30 км/ч. Обемът на багажното пространство варира от 250 до 350 литра в зависимост дали покрива е прибран в него.

Задвижването на Golf GTI Cabrio е поверено на същите агрегати, каквито има и хечбека. Двигателят му е четирицилиндров, двулитров, бензинов с турбокомпресор. Мощността, която генерира е 210 к.с., а въртящия момент 280 Нм при 1700 об/мин. Той е комплектован с шестстепенна механична трансмисия, а като опция съществува възможност да се сложи DSG с два съединителя.

Относно динамиката, Golf GTI Cabriolet отстъпва с 0,4 сек. на GTI по отношение на ускорението от 0 до 100 км/час, което означава, че изпълнява спринта за 7,3 сек. Причината е в килограмите и аеродинамиката. Максималната му скорост е 235 км/ч.

Продажбите на модела ще започнат през втората половина на 2012 година. Цените ще бъдат обявени при дебюта му през следващата седмица в Женева.

0 от 500
  • #37
    1 rate up comment 0 rate down comment
    1! ( преди 12 години )
    За пореден път установявам ,че в тази марка няма нищо което може да те "грабне" така да се каже! Емоцията в моделите им е на - (минус)10 по десетобалната система! Иначе не са лоши превозни средства и за средностатистически юзер , който се придвижва от точка А до т.Б са си доста потходящ избор (масови, ремонтопригодни,лесносмилаеми, що годе надеждни) ! В този им модел единственото вдъхващо емоция е червения цвят! Не ангажирам никой с мнението си и държа да бъда разбран правилно!
  • #36
    1 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    selianin
  • #35
    0 rate up comment 3 rate down comment
    Пернико ( преди 12 години )
    Фоквагина е колатаа. Който плюе по Фолквагините плюе по Перико и ша му отмаам един винкел у чотурата
  • #34
    5 rate up comment 3 rate down comment
    y12 ( преди 12 години )
    ХА,ХА,ТОЧНОО АУТОБИЛД КЛАСИРА HYUNDAI НА ПЪРВО МЯСТО,ХА,ХА,.... ТОВА Е ФАКТА,*** ***!
  • #33
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ние факта го видяхме,Аутобилд за втора година класират Хюндай на първо място по качество.*** ли ти се майката,бе сач въшлив?Точно така,рови контейнерите.Там ти е мястото.
  • #32
    4 rate up comment 5 rate down comment
    До y12 ( преди 12 години )
    Oткога форумните ***,До6е, имат право да поставят условия?А в таблицата на АутоБилд,който толкова цитира6 и Seat и Golf са пред Hyundai.Факт!
  • #31
    5 rate up comment 4 rate down comment
    y12 ( преди 12 години )
    Както написах вече,за мен освен цената,колата трябва да отговаря на две условия.Да има прилични качества (икономичност,комфорт,..) и да е надеждна (reliability).VW се вместват в първото условие,не са върха,но стават.Но по втория критерий са много зле.На дъното са след Фиат и Рено,вкл. и за 2011.Самата гаранция издава слаба надеждност.За това моят избор категорично пада на Hyundai.Това са по-добрите коли.За последните 6 години два пъти са номер едно,а в останалите са в челната петица.
  • #30
    4 rate up comment 4 rate down comment
    До До60 ( преди 12 години )
    Едва ли сам ве4е помни6 колко коментара написа, а резултата е един - VW Polo и VW Gplf са най-добрите и продавани коли в класа си.Факт! А ти си ***.Факт! Много голям ***.Неоспорим факт!
  • #29
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Най ще му утива де е паркиран в гаража ми си мисля аз...
  • #28
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Онзи ( преди 12 години )
    най ще му отива да бъде паркиран пред пернишка чалготека лятно време :))