IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Кой ще е новият собственик на Ducati?

Три германски автогиганта имат интерес към производителя на мотори

Кой ще е новият собственик на Ducati?

Италианската мото-легенда Ducati съвсем скоро ще има нов собственик, защото не успява да се справи с икономическата криза. Това призна Андреа Бономи, председател на частния инвестиционен фонд Investindustrial, който в момента притежава производителя на мотоциклети. Според него няколко компании от Европа и САЩ проявяват сериозен интерес към закупуването на марката.

На първо място това е Mercedes-Benz, чието подразделeние AMG още преди година сключи договор за сътрудничество с Ducati. Още тогава се появиха слухове, че германците имат интерес към изпитващата сериозни финансови затруднения италианска компания. Твърди се, че и другите два големи германски производителя - Volkswagen и BMW, проучват възможостта за закупуване на Ducati.

Освен тях бе намесен и Harley Davidson, но това е малко вероятно, тъй като компанията също не е в цветущо състояние и бе принудена да се откаже от брандовете Buell и MV Agusta, които доскоро бяха нейна собственост.

Тагове: ducati
0 от 500