IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Peugeot 608 идва през 2014 г.

В основната на автомобила е концептът HX1

Peugeot 608 идва през 2014 г.


През 2014 г. компанията Peugeot трябва да има нов флагман и това ще е моделът 608. В неговата основа ще бъде показаният на изложението във Франкфурт през миналата година концептуален модел HX1.


Французите вече усилено работят върху новия модел, който трябва да представлява нещо като миниван с 3 реда седалки и с много ниско челно съпротивление. За да направят машина, която да е удобна при качване и слизане на пътниците, инженерите са взели решение вратите да се отварят нагоре. Самият автомобил ще е доста нисък, а седалките в него ще могат лесно да се местят.

Специално за направата на салона ще бъдат използвани кожи с високо качество, дървесина и полиран алуминий. Създателите са помислили и за забавлението на возещите се. Машината ще разполага с няколко монитора със сензорно управление, цифрова аудио и видеоситема, минибар и портативна кафе-машина.

Линията двигатели на Peugeot 608 ще включва както бензинови, така и дизелови агрегати с диапазон между 160 и 270 к.с. Предвидена е и хибридна версия, в която ще бъде включен дизелов агрегат с мощност 201 к.с. и електромотор (95 к.с.). Скоростната кутия ще бъде 6-степенна автоматична.

Серийното производство на Peugeot 608 е планирано за началото на 2014 г, а по предварителни разчети цената на този автомобил ще бъде не по-малко от 55 000 евро.

Тагове: peugeot 608 hx1
0 от 500
  • #19
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тарамбука,ако е така както казваш,че френските ги карат по-пресметливи хора,как ще обясниш факта,че пежо 607 ново струваше около 60 бона,а ситроен C6 около 75-80 хил. Или пък че цената на моторче за вдигане на стъклото при рено меган 2009-та е 500лв.?
  • #18
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Тарамбуката ( преди 12 години )
    Като сте се закахарели да ми сревнявате с мерседес,ауди и БМВ направо се оливате. За всеки влак си има пътници.Немските марки са за хора със солидни доходи а френските ги карат по пресметливите. Винаги ще има клиенти и за двете а те поне в лукс класа не се и конглокират. Германците трябва да се страхуват от Лексус и Инфинити защото в последните години ги бият в тестовете дори и на придворното им списание Ауто Билд.А оттози концепт ще остане само наистина яката предница и нищо друго в серийния 608
  • #17
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ти сериозно ли мислиш че 406/407 е по-добро от С на МБ и 4-ката на Ауди.?ВЯРВАЙ МИ - НЕСРАВНИМИ СА!И като комфорт, и като сигурност, и като усещане.А колкото до двигателите, мисля,че са напълно съотносими и не са лоши.
  • #16
    5 rate up comment 2 rate down comment
    pff ( преди 12 години )
    Лошо е че са взели много от новите линии на Cитроен. Знам че те всъщност са една марка, но все пак е добре да се различават поне външно. :(
  • #15
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Едно мога да кажа, Пежо правят страхотни да не кажа най-страхотните концепти, по незнайно каква причина обаче серийно моделите когато излязат нямат нито един елемент от шеметните концепти. Като видиш концепт на Пежо и смяташ че това може да конглокира Ламбо,Ферари и Порше. А като излезе разбираш,че само моделите на Хюндай,Лада и Дачия е по-зле от модел на Пежо.
  • #14
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Все пак да незабравяме че пежо има по добри модели от ауди и мерцедес,406 беше по добра от ц класата,а4,както и 407 която излезе 2004,самоче на нея и слагат двигатели като на 206 което е голама грешка
  • #13
    3 rate up comment 6 rate down comment
    До три най-много ( преди 12 години )
    Както се развиват, няма да стигнат до реалното му производство.А и да си останат с гамите до три -1,2/207,208,209/3/307,308,309,3008/ а от 4 нагоре да оставят на Audi.Не са дораснали за тези цифри.
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    IT ( преди 12 години )
    Ок-концепт е...Ок-футуристичен е...обаче защо неможе нещо да ме грабне...!?!? Да не говорим че идеята му е да е луксозен..!!!...Хммм...това излъчва всичко дуго но не и някаква солидност, масивност и лукс :) по скоро агресивна-футуристична версиа на Хеч среден клас..не е грозен но и не е от нещата които ще запомниш...хаха ;)
  • #11
    4 rate up comment 7 rate down comment
    ППВВ ( преди 12 години )
    Какъвто и дизайн да направят, все тая...Може да се конглокират с Опел, Фолксваген или Форд, но за сравнение с Ауди, БМВ и Мерцедес и дума не може да става. Няма я романтиката, няма я харизмата, някои неща не се купуват с пари, а се трупат с годините! Не може 50 години да произвеждаш автомобили тип "ширпотреба" и изведнъж да кажеш "ОК, от утре правим модел, който ще е конглокент на S класата!" Да, ама не! :-)
  • #10
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ако му сложат здраво окачване,хубави седалки и малко по мощни и здрави двигатели ще става,иначе пеже винаги е добро на външен вид,