IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen прави шаси и за суперколи

На платформата MSB ще се произвеждат Bentley Continental, Porsche Panamera и бъдещият седан на Lamborghini

Volkswagen прави шаси и за суперколи

Германският автопроизводител Volkswagen съобщи за разработването на ново шаси под името MSB (Modularer Standardantrieb-Baukasten или Стандартна модулна платформа). На него ще се правят няколко модела на луксозните марки на концерна - Bentley Continental, Porsche Panamera и бъдещият седан на Lamborghini.



Платформата е предназначена за автомобили със задно задвижване на колелата и предно разположен двигател. Както заявиха от Volkswagen основната част по създаването на шасито е дело на инженерите на Porsche, които благодарение на използвания алуминий и силно закалена стомана са успели да свалят 200 кг. в сравнение с платформата, на която се прави настоящото поколение на Panamera (на снимката). Предвижда се и използването на карбон, което ще направи шасито още по-леко.

Освен това Porsche ще направи платформа и за машини със средно разположение на двигателя. Тя ще бъде използвана за напълно нов модел на марката, който ще се конкурира с Ferrari 458 Italia, а също така и за следващите поколения на Audi R8 и Lamborghini Gallardo.

По-рано VW вече показа унифицирана платформа MQB (Modularen QuerBaukasten), върху която ще бъде направен новият Golf VІІ и следващото поколение на Audi A3. На нея се предвижда бъдат произведени общо 60 модела на концерна.

Тагове: volkswagen mqb msb
0 от 500
  • #120
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Личи на кой му спират тока редовно.САмо това ти е в устата.Явно редовно си патиш с невъзможността да подържаш минимума на жизнения стандарт та все спиране на тока ти се върти в главата.Ти мене не ме гледай ми си помисли как да не ти спират тока.Мии стъкла по светофарите или нещо такова.Измисли нещо нали си умник.
  • #119
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Да обобщим:Тепърва ще правят платформа, с която да конКУРират модел на Ферари излязал преди няколко години.ХахахаБахти изостаналата фирмичка са тия ВАГ
  • #118
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Slavo до бъчваря ( преди 12 години )
    Така си е, ама за да си *** в България, трябва да си купиш GOLF, за да си *** в Полша трябва да си купиш BRAVO или STILO (там голфове няма) и да си от Краков или Освиенцим. За да си *** в Чехия е добре да си купиш "Октавка VRS" и е най добре да си от град ПАРДУБИЦЕ- побратимен град с Перник! Или от Кошице в Словакия- и там е "добре"... Общо взето коефициента на дебилизъм не зависи от марката на техническия продукт и неговата моментална пазарна позиция! Важното е да си THE BEST! За ***!
  • #117
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Доше, дай линкове защото намирам само някакво видео във бокса а това не е точно достоверно.. никакви снимки не намерих с каква кола кара нито от къде идва.. :D
  • #116
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Сигурен ли си, че няма нито един човек на село с Инфинити?Създателя на vbox7, поинтересувай се кой е и от къде е.
  • #115
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    6ta *** v Sofianskia kompleksar.Ti ot avt. li go dokarva6????
  • #114
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Аз не познавам доктор с микра или ярис. Точно у нас докторите изкарват много добре под масата, всичките карат коли за над 40 хил лв. Говоря за добрите в големите болници.А към дошето - няма един човек на село с инфинити. Второ - за разлика от повечето селяци които пристигнаха в столицата аз съм трето поколение - това ми липсва от стария режим. Червената *** беше зла, но поне всеки *** си стоеше в дупката. А не като сега. А инфинити не са лоши коли, доста над нормалните японски кошници са.
  • #113
    3 rate up comment 3 rate down comment
    бъчваря ( преди 12 години )
    Всъщност, на Запад всеки *** може да си купи Голф и Поло. Това е все едно тук някой *** да си купи Голф 3 или 4. Чисто и просто паричната база е различна. И ако там един *** получава 2000 евро, тук взема 400-500 лева. Но тук един доктор се задоволява в най-добрия случай с някоя Микра или Ярис. Какъв е изводът? *** карат различни автомобили в различните държави.
  • #112
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тоя па казанлъшкия *** си мисли че Казанлък не е провинция и че 20годишното му алуди не е стара кола??????*** работа.
  • #111
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Има само един проблем. Това че си първо поколение софиянец не значи, че си много умен. Щото май вие се мъчите там и пътувате по 2 часа до работното си място. Крадът и колите и ви пребиват по градинките. А има хора от "провинцията", които не искат да се местят в София представи си, имат доста висок стандарт (което в *** не е свързано непременно с наличие на акъл), обаче не карат ФВ, а непр. Инфинити. Е те за това се иска акъл.