IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Потвърдиха джипката на Lamborghini

Наследникът на LM002 ще бъде представен след два месеца, заяви висш мениджър на Audi.

Потвърдиха джипката на Lamborghini


Поредните слухове за появата на SUV модел на Lamborghini бяха потвърдени от висш мениджър на Audi. Пред изданието Autonews той е заявил, че такъв модел вече се подготвя и ще бъде представен като концепт в края на месец април на автомобилното изложение в Пекин.

"Не мога да коментирам в детайли, но спекулациите в пресата са до голяма степен истина", казва неназования мениджър на Audi, по повод заместникът на Lamborghini LM002.

Моделът, който ще допълни настоящата моделна гама на Lamborghini, състояща се от Gallardo и Aventador LP700-4, ще има дължина от около 5 метра. Формата на каросерията му ще наподобява купе (нещо като BMW X6), а дизайнът ще бъде типичен за моделите на италианската спортна марка.

SUV моделът на Lamborghini ще използва MLB платформата на Volkswagen, на която ще бъдат качени също така следващите поколения на Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg и Audi Q7.

Под капка на проходимото возило ще работи атмосферен двигател, който най-вероятно ще бъде зает от Gallardo - 5.2-литров V10, с мощност около 600 к.с. Твърди се и за хибридно задвижване, съставено от въпросния V10 двигател, електромотор и литиево-йонни батерии. Системата ще генерира около 660 к.с.

Снимки: Quattroruote

0 от 500
  • #41
    1 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Прав е човекът на 28-матик е
  • #40
    3 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не 28 матик Е ха ха..
  • #39
    1 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    А R320cdi 4 matic ли е?
  • #38
    0 rate up comment 6 rate down comment
    Данчо ( преди 12 години )
    Продавам Р-класа 2006-та 320 цди с всичко за 28 000 лв.
  • #37
    8 rate up comment 6 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    Яснооо стана вече на всички, че си комплексар застанал пред компа дето не знае кво говори. само загубих времето с *** кат тебе.
  • #36
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Slavo ( преди 12 години )
    Ей това ми харесва най-много в цялата тая работа: "SUV моделът на Lamborghini ще използва MLB платформата на Volkswagen, на която ще бъдат качени също така следващите поколения на Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg и Audi Q7." Знаяи и на Ламборгинито може да му се сложи табелка с надпис "Made in Slovakia"... И после ще се чудим италианско ли е германско ли е словашко ли е? Все пак Q7, Tuareg и шасито на Cayenne се произвеждат ТАМ- а не в германия! Поздрави на виетнамските им служители!
  • #35
    5 rate up comment 8 rate down comment
    d22.до MaXx-чо ( преди 12 години )
    Вече не си ми интересен,sorry.
  • #34
    6 rate up comment 4 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    Ясно доста време ще ти отнеме да го намериш в гоогле. Аз що ли се заблудих, че мега специалист като теб ще го знае :D Нищо може да е трябвало да закараш VW-гена в сервиза :D
  • #33
    6 rate up comment 5 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    И понеже си много технически запознат аре ся ми кажи твоя личен коментар: "което ще означава,че следващия Touareg ще разполага с платформа предвидена за мин. 600к.с" Как платформа се прави за конски сили? Батко ти по големи глупости не можа ли да измислиш ? Знаеш ли изобщо как се проектират автомобилите и какъв е смисъла на платформата, че нещо как навърза конските сили с платформата странно ми стана.
  • #32
    7 rate up comment 4 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    Още повече един, човек който знае как се проектират подобни елементи не би си позволил да плюе просто така други колеги от бизнеса или цели компании. А за традициите какво да ми обясняваш, като гледам грам си нямаш представа за какво говоря. Подгледни коментара ми за Ферари и го обмисли, щото такива като тебе плюеха по Ферари ФФ ама сцепи пазара и се оказа с най-добрата система 4x4 или пак ще кажеш ,че по-добро от големио гоуф нема