IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Потвърдиха джипката на Lamborghini

Наследникът на LM002 ще бъде представен след два месеца, заяви висш мениджър на Audi.

Потвърдиха джипката на Lamborghini


Поредните слухове за появата на SUV модел на Lamborghini бяха потвърдени от висш мениджър на Audi. Пред изданието Autonews той е заявил, че такъв модел вече се подготвя и ще бъде представен като концепт в края на месец април на автомобилното изложение в Пекин.

"Не мога да коментирам в детайли, но спекулациите в пресата са до голяма степен истина", казва неназования мениджър на Audi, по повод заместникът на Lamborghini LM002.

Моделът, който ще допълни настоящата моделна гама на Lamborghini, състояща се от Gallardo и Aventador LP700-4, ще има дължина от около 5 метра. Формата на каросерията му ще наподобява купе (нещо като BMW X6), а дизайнът ще бъде типичен за моделите на италианската спортна марка.

SUV моделът на Lamborghini ще използва MLB платформата на Volkswagen, на която ще бъдат качени също така следващите поколения на Porsche Cayenne, Volkswagen Touareg и Audi Q7.

Под капка на проходимото возило ще работи атмосферен двигател, който най-вероятно ще бъде зает от Gallardo - 5.2-литров V10, с мощност около 600 к.с. Твърди се и за хибридно задвижване, съставено от въпросния V10 двигател, електромотор и литиево-йонни батерии. Системата ще генерира около 660 к.с.

Снимки: Quattroruote

0 от 500
  • #1
    10 rate up comment 7 rate down comment
    MaXx^GaBbEr ( преди 12 години )
    Айде и тая марка тръгна на зле. Остана само един двигател италиански истински. Като почнат да слагат 3.0 дизел и на това ще стане като порше :) Евала големи са от ВАГ. Уфф тия големите концерни вече... ся остава и Фиат да направат Ферари SUV на базата на панда и нз. вече. Дано имат малко повече акъл от ВАГ в тва отношение, въпреки че като гледам какво правят с ланча нищо чудно да направят и такова нещо с ферари за още 10 000 продажби е така за кефа в таблицата на шефовете.