IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche се отказа от направата на нов роудстър

Клиентите ни не са готови за такъв модел, оправдаха се от компанията

Porsche се отказа от направата на нов роудстър

Porsche се отказа от разработването на новия компактен роудстър, който трябваше да стане базов модел за марката и да бъде далеч по-достъпен от Boxster. Според официалното изявление на шефа на компанията Матиас Мюлер настоящите клиенти на Porsche не са готови за появата на подобна машина.

Според експертите обаче този ход се дължи най-вече на решението на Volkswagen да не пуска в серийно производство своя роудстър BlueSport. За това си намерение германският концерн обяви още миналата седмица.

Очакваше се новият модел на Porsche да бъде със средноразположен двигател и да използва платформа на Volkswagen. Проучване на пазара обаче е показало, че бъдещият роудстър на Volkswagen трудно ще намери достатъчно клиенти, дори и в САЩ, където търсенето на автомобили от този клас е традиционно голямо. Още повече, че в последно време курсът на еврото спрямо долара е много колеблив и това също е причина Porsche да не рискува с новия модел.
 

Тагове: volkswagen porsche bluesport
0 от 500
  • #20
    0 rate up comment 0 rate down comment
    yhzdgvxrml ( преди 12 години )
    4ygA0e , [url=http://vilxbdddtegt.com/]vilxbdddtegt[/url], [link=http://sazinwkblicu.com/]sazinwkblicu[/link], http://khancvsfsiwz.com/
  • #19
    0 rate up comment 0 rate down comment
    cdpesuh ( преди 12 години )
    ZM9sz3 svytjlviqeis
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    wwiuvfdcegb ( преди 12 години )
    rAao58 ehxjbdmynxtm
  • #17
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Nerice ( преди 12 години )
    That's cleared my thoughts. Thanks for contirbutnig.
  • #16
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Отново До Дошо ( преди 12 години )
    Би ли ни осведомил каква кола караш?
  • #15
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Порше и фолксваген винаги са имали обща история.Първите 356-ки дори ползват двигатели на костенурка, а изпълнителният им директор е от внук на Ф.Порше. Щом Дошко е карал порше и казва, че хуйндай е по-добър значи дошо е прав. Капацитет до капацитет в този форум. Дошо обаче е най-отгоре!
  • #14
    2 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    да де ама никога няма да вземат платформата е така. и дори да я вземат ще сложат най доброто от нея. а другите неща ще са си техни.
  • #13
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    А тоя 1.6Т конкретно за този модел силно ме съмнява да е свестен.Освен ако Порше сами не си го разработят на VW не ми се вярва да го направят както трябва.
  • #12
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Е какво да бъркам, то в статията си пише, че са правели сметка да ползват една платформа с Фолксваген.Откакто Фолксваген им се набърка аз съм скептично настроен към развитието им.ДА ще вдигнат продажбите, обаче някак не ме кефи идеята за дизелови Поршета и то с дизели на VW - и толкова хваления 3.0ТДИ последно време се разбра, че не е това, за което го представяха - щял да надживее всичко останало в колата ...може и да завишат качествения контрол за Поршетата ама аз се съмнявам.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 12 години )
    дошо, мисля за порше бъркаш - никога няма да си позволят да са замаскиран VW. колото и на някой да му си иска това няма да стане. за разлика от VW порше винаги са с малко дефекти и това е защото не вземат просто е така една платформа.