IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на BMW потвърди "напомпаната" дизелова петица

Световната премиера на M550d xDrive ще бъде през март 2013 г.

Шефът на BMW потвърди

Фридрих Нитшке, президент на подразделението на BMW M GmbH, официално потвърди носещите се през последните няколко месеца слухове за пускането на "напомпана" Серия 5 с дизелов двигател. В разговор с журналисти Нитшке призна, че баварският концерн усилено работи върху разработката на на модела M550d xDrive, но отказа да разкрие подробности за него.

Автомобилът ще получи 3.0-литров дизелов двигател с 3 турбини, една от които е електрическа. Мощността на целия агрегат е 381 к.с., а максималният въртящ момент - 740 Нм. Благодарение на това автомобилът ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 4.7 сек.

Средният разход на M550d xDrive ще бъде 6.4 л/100 км, а отделените вредни емисии СО2 - 167 г/км. Освен като седан, машината ще се появи и във вариант комби.
 

Тагове: bmw m gmbh m550d xdrive
0 от 500
  • #18
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо до обезценения ( преди 12 години )
    Да не забравиш и да /го/ посмучеш...мааалко поне! )))
  • #17
    8 rate up comment 5 rate down comment
    Обезценител до Дошо ( преди 12 години )
    днес не съм в настроение да споря с теб, ама ако искаш надувай яко, докато ти се дръпнат очичките:DDD
  • #16
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо до обезценения ( преди 12 години )
    Всички знаят, с изключение на теб! Добре че е гуглето...;)Но пък ставаш за председател на БМВ/Гоуф БГ-клубът!! )))
  • #15
    10 rate up comment 5 rate down comment
    Обезценител до Дошо ( преди 12 години )
    Дошо, всички знаят как се пише гайгеров брояч (от немски Geiger), само че тук става дума за гайдеров брояч, брои тези джапанки като теб дето надувад гайдите:DDD
  • #14
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    До БМВ-тиквите:-анонимната тиква: всъщност ти не би взел НИКАКВО БМВ - особено ако е ново;- ФЕН-тиквата: БМВ335D - НЯМА!! Има БМВ 335GT XD - но това е съвсем различна кола;- обезценената тиква - пише се ГАЙГЕРОВ брояч, макар, че за типичното БГ БМВ фенче е все едно какво пише/или иска да каже/! ИДЕЯ - що не си основете /БГ БМВ-фенчетата/ съвместен клуб с гоуфаджиите?? Манталитетът ви е еднакъв - дерзайте! )))
  • #13
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    такава технология като 3-литров печок с мощност като цунами и ежедневна икономичност имат само в БМВ! всичко останало (мухите, ***, оборотите, сеирджиите и мрънкалата) - на предното стъкло, както пише вече и в рекламата ;)
  • #12
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    Повечето технически открития идват от Европа, главно Германия в посл. 20 г., но японските фирми бързо ги принагаждат, модифицират по предназначение и произвеждат най-качествено. Последен пример е хибридът на Тойота-теоритично сътворен от англ. инж. май, и "зарязан в продължение на 30 г. Мерцедес официално се изсмяха на Приуса преди 5 г., после признахач, са назад с 10-12 г. Като европеец аз също бих искал европейските да са водещи, ама не мога да ръкопляскам на "царят е гол" :)
  • #11
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Обезценител ( преди 12 години )
    кои са тези нови технологии всъщност? Щото всички поддръжници на джапанките говорят за някакви нови технологии присъщи само за джапанските автомобили...да не би да имат вградени гайдерови броячи, или постоянна връзка с кораба-майка, или навигация на български с карта на България?А?
  • #10
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Ценител ( преди 12 години )
    Докато баварците пълнят уеднаквените си модедели с к.с., Лексус ги "пълнят" с нови технологии, хибриди и най-вече - ненадмината надежност.
  • #9
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ФЕН ( преди 12 години )
    БМВ вече имат 535xD