IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SEAT Ibiza в нов костюм

Обновеният SEAT Ibiza ще бъде показан на автомобилното изложение в Женева

SEAT Ibiza в нов костюм


Четири години след лансирането на четвъртото поколение Seat Ibiza претърпя фейслифт. Най-забележими са промените в дизайна на предната част. Там фаровете са станали по ръбести, а решетката е леко разширена и разкроена като медена пита. Бронята е модифицирана и има опция за вграждане на би-ксенон и LED дневни светлини. Задната броня също е „пипната“ в този дух. Отзад се забелязват освежени стопове, в които може де се интегрират LED светлини.

За трите модификации на гамата (5 врати, 3 врати и комби ST) е предвиден избор между TSI (бензинови) и TDI (дизелови) двигатели с принудително пълнене.

Топ варианта е 1.4-литровия TSI бензинов турбо-мотор, с мощност 150 к.с. Към него има DSG скоростна кутия с два съединителя. Ускорението на този модел от 0-100 км/ч става за 7,8 сек. и достига максимална скорост 210 км/ч.

Следва ефективния 1.2 TSI Ecomotive, чиято мощност е 105 к.с. С агрегата върви старт-стоп система, благодарение на което от SEAT изтъкват разход от 5,1 л./100 км. и вредни емисии в рамките на 119 грама на километър.

По-икономични са дизеловите двигатели: По-малкият 1.2 TDI, с мощност 75 к.с. може да се похвали с разход от 3,4 литра. 2.0 TDI е познат със своите 143 к.с. С него Ibiza постига максимална скорост 210 км/час и среден разход от 4,6 л/100 км.

В зависимост от двигателя новата Ibiza може да е екипирана с 5-степенна механична, 6-степенна механична или DSG (автоматична) скоростна кутия.

SEAT предлага редица опции за модела. Те включват: XDS електронен диференциал, с ограничено приплъзване за по-мощните двигатели, от 15 до 17 цолови лекосплавни джанти, с обновен дизайн и др. Налични са три нива на оборудване - Reference, Style, и FR.

Продажбите стартират през пролетта, успоредно с представянето на модела в Женева. Точни цени не се съобщават. До момента базовият вариант вървеше под 10 900 евро.

Тагове: seat ibiza
0 от 500
  • #5
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Отвън добре изглежда.Прави сте че това е поло, но е старото...
  • #4
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Не съм фен на VAG, но не знам в този клас да има по-хубава като дизайн кола, може би само Фиеста се доближава, но Ибизата ме кефи повече, с по-агресивен дизайн е.
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    :D ( преди 12 години )
    Само *** би критикувал фирма която може да купи всичко от неговата бедна фамилийка за 200 години назад !
  • #2
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Вижте това на снимката и ми кажете, че скчното и безлично Поло или грозната Шкода Фабия са по-хубави като дизайн! Щото техниката им е една и съща. Само *** би си купил Поло, като Ибизата е същата техника на много по-ниска цена.
  • #1
    14 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Това е може би единствената марка на ВАГ с хубав дизайн. Жалко, че в БГ не се купуват много, Ибизата е много по-хубава от Фиеста или едно Пежо например. А от Полото и Шкода е 200 пъти по-хубава!