IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

SEAT Ibiza в нов костюм

Обновеният SEAT Ibiza ще бъде показан на автомобилното изложение в Женева

SEAT Ibiza в нов костюм


Четири години след лансирането на четвъртото поколение Seat Ibiza претърпя фейслифт. Най-забележими са промените в дизайна на предната част. Там фаровете са станали по ръбести, а решетката е леко разширена и разкроена като медена пита. Бронята е модифицирана и има опция за вграждане на би-ксенон и LED дневни светлини. Задната броня също е „пипната“ в този дух. Отзад се забелязват освежени стопове, в които може де се интегрират LED светлини.

За трите модификации на гамата (5 врати, 3 врати и комби ST) е предвиден избор между TSI (бензинови) и TDI (дизелови) двигатели с принудително пълнене.

Топ варианта е 1.4-литровия TSI бензинов турбо-мотор, с мощност 150 к.с. Към него има DSG скоростна кутия с два съединителя. Ускорението на този модел от 0-100 км/ч става за 7,8 сек. и достига максимална скорост 210 км/ч.

Следва ефективния 1.2 TSI Ecomotive, чиято мощност е 105 к.с. С агрегата върви старт-стоп система, благодарение на което от SEAT изтъкват разход от 5,1 л./100 км. и вредни емисии в рамките на 119 грама на километър.

По-икономични са дизеловите двигатели: По-малкият 1.2 TDI, с мощност 75 к.с. може да се похвали с разход от 3,4 литра. 2.0 TDI е познат със своите 143 к.с. С него Ibiza постига максимална скорост 210 км/час и среден разход от 4,6 л/100 км.

В зависимост от двигателя новата Ibiza може да е екипирана с 5-степенна механична, 6-степенна механична или DSG (автоматична) скоростна кутия.

SEAT предлага редица опции за модела. Те включват: XDS електронен диференциал, с ограничено приплъзване за по-мощните двигатели, от 15 до 17 цолови лекосплавни джанти, с обновен дизайн и др. Налични са три нива на оборудване - Reference, Style, и FR.

Продажбите стартират през пролетта, успоредно с представянето на модела в Женева. Точни цени не се съобщават. До момента базовият вариант вървеше под 10 900 евро.

Тагове: seat ibiza
0 от 500
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ами аз вече написах - Ибиза е най-красивата кола в своя клас! Има спортно-агресивен дизайн.
  • #14
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Ти като не си *** напиши нещо във връзка със статията, а не бълвай злоба.
  • #13
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Оф 95% от пишещите коментари са *** като Дошо и пишат с няколко псевдонима. Е то е нормално - повечето хора с Нет не пишат коментари по форуми. По форумите влизат все едни и същи хора.
  • #12
    1 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Топ варианта е 1.4-литровия TSI бензинов турбо-мотор, с мощност 150 к.с. Към него има DSG скоростна кутия с два съединителя. Ускорението на този модел от 0-100 км/ч става за 7,8 секС тоя 150коньов мотор тая въжка трява да стига 100 за7,8 и без двоен съединител, обаче ВАГ са хитри искат след 5години да дадеш една торба пари за тоя съединител.И за какво ми е тоя мотор с обем 1.4 и 150к.с да харчи колкото 2.0 атмосферен?А сигурно да си купи човек и нов турбина след 100к км.Хитреци са ВАГ
  • #11
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тоя дето само хвали кенефите на Хюндай сигурно работи за тях. Но вместо да накара човек да ги харесва, по-скоро кара хората да ги намразят.
  • #10
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Е не, тук за пореден път се убедих, че над 90% от коментиращите в нета са ***. Статията е за СЕАТ Ибиза, не за ВАГ като цяло, нито за кенефите Хюндай (като ще хвалиш азиатско, поне хвали японското, че да има защо!), ама нали си умничък, коментираш пак за ВАГ. Да не са те изнасилили в някой Голф та ги мразиш?
  • #9
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Пак са преправяли Гоуфо в Ибиза.
  • #8
    2 rate up comment 4 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Много фалшива класация.Набутали са Алуди на 6-то място.*** смеха.Вагените се въртят все около 30-то сега ги вдигнали до 6-то.Ауди билд са глътнали много пари да класират тия тарялясници в десетката.Факт е обаче, че колкото и да се пънат дори те не могат да отречат, че кореицете правят по-качествени автомобили от швабите.
  • #7
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Новината от вчера.AutoBild/12 януари класация за качество за 2011,НОМЕР ЕДНО - HYUNDAI,.... НОМЕР ШЕСТ - АУДИ,... НОМЕР 12 - VW .Това е автомобилната реалност в момента.И през гърба да се сцепи "Групата",ще си останат догонващи.
  • #6
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ВАГиналните костюми са различни,а под тях все едно и също...