IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа хибрид от ново поколение

Автомобилът с две слънчеви батерии на покрива ще излезе на пазара през 2015 г.

Toyota показа хибрид от ново поколение


През 2015 г. Toyota ще пусне на пазара ново поколение хибриден модел, който ще бъде извън гамата на добре познатия Prius. Това разкриха японците при представянето на концептуалния модел NS4 на изложението в Детройт. Автомобилът ще бъде с напълно нов хибриден агрегат, както и с инфоразвлекателна система, разработена съвместно от Toyota и Microsoft.

Подробности относно новата технология на японската компания не бяха разкрити. В прес-съобщението на Toyota се казва единствено, че тя ще бъде по-компактна, по-икономична и по-екологична, като ще осигури дълъг пробег на автомобила само на електричество. Освен, че ще може да се зарежда от електропреносната мрежа, NS4 разполага и с две слънчеви батерии, разположени на покрива на автомобила. Те ще могат да зареждат електронните уреди на машината, когато тя не е в движение.

Освен Toyota и Microsoft в създаването на инфоразвлекателната система на NS4 са участвали още Salesforce и Intel. Системата ще предлага сензорен панел с интерфейс, с какъвто разполагат съвременните смартфони.

Освен това концептуалният модел даде възможност на Toyota да покаже и новата си система за предотвратяване на пътни инциденти. Тя дава възможност на автомобила да разпознава обекти на пътя дори нощем. NS4 разполага също така с адаптивни фарове, система за следене на „сляпата зона”, система за следене на пътя и с камери, които са заменили огледалата. Стъклата на автомобила пък имат специално покритие, което пречи задържането на вода и защитаващо пасажерите от силните слънчеви лъчи.

Тагове: toyota ns4
0 от 500
  • #39
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ***, не говори за това кой какво е карал. Нямаш представа дори. Това че ти си *** и караш *** си е изцяло той проблем. Ако си бе направил труда изобщо да прочетеш хронологията нямаше да напишеш тази глупост.
  • #38
    4 rate up comment 6 rate down comment
    sv ( преди 12 години )
    mnogo ste zle.mom4eta napravete si edin forum nqkyde i si pi6ete glupostite tam.kolko ste elementarni i neobrazovani. tuka statiqta e za Toyota. otgore na vsi4ko obsyjdate koli, koito dori ne ste karali. Kak moje da davate mnenie za kola, koqto 6te izleze prez 2015g.ima stari statii ot predi 5-6 godini tam si pi6ete.
  • #37
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ще изчезвам, че работа много. Поразпитай за проблема с управленията щом не вярваш. Чао.
  • #36
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Мислиш, че ще тръгнат да бият камбана и да го обявяват по масмедийте? Няма шанс. Намери време, прескочи до който и да е по-кадърен сервиз или питай някой твой познат който се занимава с ремонти на коли. Не всичко в живота е Интернет и там няма хапсилютно всичката информация за всичко ;)
  • #35
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    100% кутиите сдават багажа- източник Порше- къде са го обявили това?
  • #34
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Статистически метод? Ти направо ме уби :Д :Д :Д :Д :Д100% от кутиите сдават багажа. Източник - официалният представител на Порше за България. Сервиза им само с това се занимаваше по това време. Иначе да ти кажа честно като изключа едни носачи абсолютно нищо не съм сменял или пипал по Кайена. Супер корав.
  • #33
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    В България сте хиляди, вероятно си се убедил,че всички имат този проблем. Какъв ти е статистическия метод? Както и да е, ако бяха лоши ск.кутии, Порше нямаше да ги слага на поршетата.
  • #32
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пич. Казах ти. Не сме само двама. В България са хиляди и доколкото съм се интересувал всички управления сдават багажа след максимум 150 000 км. Проблема е в избора на материал за тялото на управлението и е добре известен на сервизите.
  • #31
    3 rate up comment 7 rate down comment
    101RIDER ( преди 12 години )
    Бъди сигурен, че са се "хванали за палците", щом са получили награда:)
  • #30
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Само искам да ти кажа,че това,че ти и още един човек се е сблъскал с този проблем, не значи ,че е масов, защото хиляди не са се сблъскали. Такива изводи могат да се правят само когато имаме данни за много коли. Иначе можеш да правиш само предположение за масов проблем на базата на единичния ти. И кво джапанките са се поклонили и германчетата ги награждават! Смешна логика.