IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа хибрид от ново поколение

Автомобилът с две слънчеви батерии на покрива ще излезе на пазара през 2015 г.

Toyota показа хибрид от ново поколение


През 2015 г. Toyota ще пусне на пазара ново поколение хибриден модел, който ще бъде извън гамата на добре познатия Prius. Това разкриха японците при представянето на концептуалния модел NS4 на изложението в Детройт. Автомобилът ще бъде с напълно нов хибриден агрегат, както и с инфоразвлекателна система, разработена съвместно от Toyota и Microsoft.

Подробности относно новата технология на японската компания не бяха разкрити. В прес-съобщението на Toyota се казва единствено, че тя ще бъде по-компактна, по-икономична и по-екологична, като ще осигури дълъг пробег на автомобила само на електричество. Освен, че ще може да се зарежда от електропреносната мрежа, NS4 разполага и с две слънчеви батерии, разположени на покрива на автомобила. Те ще могат да зареждат електронните уреди на машината, когато тя не е в движение.

Освен Toyota и Microsoft в създаването на инфоразвлекателната система на NS4 са участвали още Salesforce и Intel. Системата ще предлага сензорен панел с интерфейс, с какъвто разполагат съвременните смартфони.

Освен това концептуалният модел даде възможност на Toyota да покаже и новата си система за предотвратяване на пътни инциденти. Тя дава възможност на автомобила да разпознава обекти на пътя дори нощем. NS4 разполага също така с адаптивни фарове, система за следене на „сляпата зона”, система за следене на пътя и с камери, които са заменили огледалата. Стъклата на автомобила пък имат специално покритие, което пречи задържането на вода и защитаващо пасажерите от силните слънчеви лъчи.

Тагове: toyota ns4
0 от 500
  • #49
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Дааа Тойота вече открито крадът дизайн от други марки, връщат се към старата стратегия, като изпукали една Алфа с емблема на Тойота и вече имат нов модел.
  • #48
    6 rate up comment 11 rate down comment
    До Дошо миризмата ( преди 12 години )
    ха ха Миризма страхлива какъв Каиен си имал и каквъв Кю7 бе ***? Ти картинките от дъвки Турбо за истински коли ли ги имаш бе *** ***. Ха хааа миризма счупения стар служебен хюндай на баща ти може и да се е разпаднал на 80000км. но това не означава че Кайени,Кю седмаци и други тем подобни са калпава реколта като корейската евтина тава за 18000лв. чисто нова ха ха хааа. Страхлив вместо да си съчиняваш историйки, ходи да си търсиш любимия братовчет от гетото в Казанлък да ти прибере ануса.
  • #47
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Alfa Man ( преди 12 години )
    Само на мен ли тая тойота в предницата,а и в задницата ми се струва, че има заемки Алфа Ромео 159 или GT...
  • #46
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    И какви дефектни части на Аисин ви се привиждат? Я дайте линк за по-надеждна информация. Твърденията на анонимен форумен писач не могат да бъдат никакво доказателство.
  • #45
    10 rate up comment 8 rate down comment
    Чекора / Мамуля ( преди 12 години )
    Много добре изглежда тоя прототип. Приус с италиански дизайн и японски технологии. Какво повече може да иска човек?
  • #44
    10 rate up comment 9 rate down comment
    101RIDER ( преди 12 години )
    Дошо, айде сега викни всички от "офиса" да слагат -
  • #43
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    Стана, че ВАГ си лъжат клиентите.
  • #42
    8 rate up comment 9 rate down comment
    101RIDER ( преди 12 години )
    И кво стана, дефектната част от Аисин!
  • #41
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Дошо ( преди 12 години )
    АнонименМислиш, че ще тръгнат да бият камбана и да го обявяват по масмедийте?Ми защо не?Хората плащат за качеството на Порше, а то какво става?Що не направят една сервизна акция да си подменят дефектните чаркове а?Ама те от ВАГ са хитри, продават дефектни части и после карат клиентите да си покриват разноските по ремонтите сами.Скоростни кутии, дюзи...не като японците проблеми със стелките, с някой маркуч....ахахахахаха
  • #40
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Айде бедните *** от маалата пак почнахте с плюнките... Дайте още... Можете го. Нещастници.