IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа хибрид от ново поколение

Автомобилът с две слънчеви батерии на покрива ще излезе на пазара през 2015 г.

Toyota показа хибрид от ново поколение


През 2015 г. Toyota ще пусне на пазара ново поколение хибриден модел, който ще бъде извън гамата на добре познатия Prius. Това разкриха японците при представянето на концептуалния модел NS4 на изложението в Детройт. Автомобилът ще бъде с напълно нов хибриден агрегат, както и с инфоразвлекателна система, разработена съвместно от Toyota и Microsoft.

Подробности относно новата технология на японската компания не бяха разкрити. В прес-съобщението на Toyota се казва единствено, че тя ще бъде по-компактна, по-икономична и по-екологична, като ще осигури дълъг пробег на автомобила само на електричество. Освен, че ще може да се зарежда от електропреносната мрежа, NS4 разполага и с две слънчеви батерии, разположени на покрива на автомобила. Те ще могат да зареждат електронните уреди на машината, когато тя не е в движение.

Освен Toyota и Microsoft в създаването на инфоразвлекателната система на NS4 са участвали още Salesforce и Intel. Системата ще предлага сензорен панел с интерфейс, с какъвто разполагат съвременните смартфони.

Освен това концептуалният модел даде възможност на Toyota да покаже и новата си система за предотвратяване на пътни инциденти. Тя дава възможност на автомобила да разпознава обекти на пътя дори нощем. NS4 разполага също така с адаптивни фарове, система за следене на „сляпата зона”, система за следене на пътя и с камери, които са заменили огледалата. Стъклата на автомобила пък имат специално покритие, което пречи задържането на вода и защитаващо пасажерите от силните слънчеви лъчи.

Тагове: toyota ns4
0 от 500
  • #9
    9 rate up comment 17 rate down comment
    101RIDER ( преди 12 години )
    ***, ***.. колко добре звучи :))) *** Порше е автомобил в пълния смисъл на думата, а това тук е някакъв тролейоподобен соларен концепт, на който се кефят 10-12 годишните и Дошо, Мамула,анонимника... Добре че беше Ф.Порше, че Тойота щяха да са без работа!
  • #8
    14 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Тъкмо щях да питам къде е ***,което по повод и без повод плюе по Тойота,а ето той се появи.Какво Порше бе *** смотан?Виж какво са направили хората!Това е бъдещето,а не технологиите от 100 години.Колкото и да ги харесвам Порше,те не се развиват.Ако продължават с тази си политика до 10-15 г. може да са само музейни експонати.
  • #7
    12 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Ми за инфоразвлекателната система бе, пън. За там са интел и майкрософт. Както и смартфоните та да си я викаш колата като ти трябва. А ти си карай немските нискотехнологични колички. Остави хората да карат модерни здрави коли, а не нискотехнологични немски трошки.
  • #6
    18 rate up comment 7 rate down comment
    самурай ( преди 12 години )
    От Тойота за пореден път избиха рибата.Евала на такива компании,които не само мислят за клиентите си,но имат и какво да им предложат.Ето за това са номер едно.Уникален автомобил.Дани го изкарат пп скоро на пазара.
  • #5
    9 rate up comment 21 rate down comment
    101RIDER ( преди 12 години )
    Къде са японските технологии, що така Майкрософт и Интел! Значи този слънчев тролей ви вдъхновява а Порше не!?
  • #4
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Е,че то и сега Приус има соларни панели на покрива.Това не е нещо ново.Този концепт обаче страхотно кефи.Уникална машина.За новите системи и високите технологии да не говорим.Пак Тойота са пред всички останали.За немците изобщо не трябва да се споменава.Толкова са зле и изостанали горките,че чак жал ми става за тях.Та те все още нямат направен нито един ефективен хибрид,който да се доближава поне малко до Тойота и Лексус.Докато те си тракат с дизелчетата,хората виждате до какво развитие стигат
  • #3
    12 rate up comment 7 rate down comment
    поправка ( преди 12 години )
    *е зад японската.
  • #2
    19 rate up comment 10 rate down comment
    Браво! ( преди 12 години )
    Страхотен е тоя седан,абсолютен модернизъм - като космически корабе - и като техника,и като дизайн. Германците такова нещо не могат да направят.Ами сравнете Пасат с тази Тойота и ще ви стане ясно точно колко десетилетия германската автомобилна индустрия е за японската!
  • #1
    27 rate up comment 10 rate down comment
    TOYOTA ( преди 12 години )
    Мале колко са напред Тойота.-Хибриди със слънчеви батерии, викаш си колата със смартфона.... Къде са германците- тракат с дизелчета шумно отстрани :)