IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новости за хибридното Porsche 918 Spyder

Концептът 918 Spyder Hybrid ще се появи във Франкфурт с 4,6-литров V8, два електромотора и мощност 740 к.с.

Новости за хибридното Porsche 918 Spyder


Porsche представи нови детайли за хибрдния 918 Spyder, който ще направи своята премиера след по-малко от 8 месеца, на автомобилното изложение във Франкфурт.

Двуместният суперкар със средноразположен двигател е създаден не само за реализиране на ефективност, но и за да радва клиентите с пътно поведение и динамика на пътя. Според фирменото списание на марката, 918 Spyder Hybrid ще се задвижва от 4.6 (а не 3,4) литров V8 двигател, с мощност от 550 к.с, който е сроден с този на състезателния болид RS Spyder LMP2. Той ще е съчетан с два електромотора, чиято мощност е 230 к.с. Събирайки всичко това общата ефективна мощност ще възлиза на 740 коня. Мощността ще бъде трансферирана към задвижващите колела посредством седемстепенна PDK скоростна кутия.

Налице при 918 Spyder Hybrid са иновативни технологии, като: „централен инжектор, монтиран в непосредствена близост до свещите, централна маслена вана за коляновия вал, маслена помпа с променливо налягане, както и лекосплавни бутала, изработени от доставчик на Формула 1.“, пише списанието.

Сред другите разкрития е, че това Porsche ще има много висока компресия и ще е първото с променливо газоразпределение, постигнато с промени в изпускателния и всмукателния колектор.

Очакваната цена на серийния вариант за САЩ се очаква да бъде около $650 000 - 700 000. Концептът ще дебютира през септември 2012 във Франкфурт.

0 от 500