IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Показаха обновеното Renault Mégane

Моделът получава по-модерно излъчване и нови двигатели.

Показаха обновеното Renault Mégane


Френската Renault разкри модернизираната версия на Mégane. Както се твърди в официалната информация, обновеният модел е получи леки стилистични промени, които му придават по-модерен вид. Сред тях са нова предна част, дневни LED светлини и джанти с нов дизайн.

Промени има и в салона, които са свързани най-вече с интегрирането на нови технологии и нови материали. Така например моделът вече се оборудва с по-мощна аудио система, нова тапицерия, която комбинира кожа и алкантара, автоматични светлини, система, която предупреждава при напускане на лентата на движение и други.

В гамата двигатели на обновеното Renault Mégane влизат няколко нови двигателя. Най-икономичният сред тях е дизеловия Energy dCi 110, който генерира 110 к.с. и 260 Нм. Средното потребление на този модел е само 3.8 л/100 км, а вредните емисии на CO2 - 95 гр/км.

Наличен е и новият 1.6-литров Energy dCi 130, който доставя 130 к.с. и 320 Нм. Средното потребление при този модел е 4.0 л/100 км, а вредните емисии - 104 гр/км.

Сред бензиновите версии присъства двигателят Energy TCe 115, който е с обем 1.2-литра, като е оборудван с турбина. Той доставя 115 к.с. и 190 Нм, като изисква средно 5.3 л/100 км, отделяйки в атмосферата 119 гр/км вредни СО2 емисии.

Най-мощната версия - Mégane RS се оборудва с доработен агрегат, оборудван с нова изпускателна система. Мощността му е 265 к.с., а максималният въртящ момент - 360 Нм.

Обновеното Renault Mégane ще бъде налично в Европа през медец март. Mégane е реализирал 235,000 продажби през миналата година, превръщайки се в най-продаваният модел на марката.

0 от 500
  • #16
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Пишман шофера ( преди 12 години )
    Трудно е да повярваш че има колидето харчат под 4л/100 когато караш 20г. Голф 3-ка с МР3-ка дето смуче по 10 газ. Карам 2г. Дачия дизел дето и дават 4.5/100 и на бордкомпа пише 4.3 и зиме със зимните гуми и лете на климатика. Е рядко карам с над 100 но така се кара сигурно по Бойковите пътища.А борд компа не лъже.Ако на някой му дава отклонение е от нашинскити бензинстанции дето рядко пущат всичко за което си си платил. Зареждам и от тях и насипно от туба и усищам разлика вервайте ми!
  • #15
    7 rate up comment 9 rate down comment
    Отговарям ( преди 12 години )
    Точно на недоразумението рено с уточнението, че сами си ги затварят поради нулеви продажби.ПП Затова тук "работещите" /безработни/ от рено.бг дежурят и в почивните дни, поставяйки масово минуси на всеки дръзнал да каже истината за тези френски ***.Голям майтап с тия... ))
  • #14
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Питам само ( преди 12 години )
    На Рено ли затваряха дилърската мрежа някъде в Европа?
  • #13
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    3.9/100 разход.А Aygo и Citroen C1,които на коли не приличат,слонска кънка,харчат 4.3/100.
  • #12
    11 rate up comment 25 rate down comment
    рено.БГ ( преди 12 години )
    А таканкана!! Сички дилърчитъ от рено.бг да съ мубилизирът и дъ бичът минусчитъ на тиа дету пишът срещу реноту! Инъчи нямъ дъ им съ плъти заплатътъ за септемврии, а за другити месеци ши чакъти догодинъ...Тоя и другиъ матриал в аутмедиътъ, дету ши *** читът сички събутътъ и ниделятъ да съ пази от разнити душмани на реноту, чи станаха многу!
  • #11
    10 rate up comment 27 rate down comment
    ГОЛЯМ СМЯХ! ( преди 12 години )
    Франсетата - особено тия от недоразумението рено, вече не могат да стигнат корейците от Хюндай/КИА, та щели коли като немските да правят!!? СМЯХХ!!
  • #10
    18 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Пежо винаги са били най-гадната френска марка. От завист затриха много по-емблематични марки като Ситроен, Талбот и Симка. Добре, че не се докопаха до Рено, че да затрият и тях.
  • #9
    16 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Рено е единствената читава марка от френските. Пежо и Ситроен са чупливи каруици, ние имаме едно 207 - пълен ***!
  • #8
    12 rate up comment 18 rate down comment
    рено.БГ ( преди 12 години )
    Чи квъ е разликътъ между едно Ауди и меганчето??! И двети имът ледове да им светът деня и нощи, ама кату си купити по 2 рена - третуту е без пъри!А при Ауди нема таквази промоциикъ...нъц!
  • #7
    29 rate up comment 8 rate down comment
    Laguna fen ( преди 12 години )
    Страхотна кола,отличен дизайн и един чудесен разход!