IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford показа два хибрида C-Max

С тях американците ще се опитат да нарушат хегемонията на Toyota Prius

Ford показа два хибрида C-Max


Пресслужбата на Ford пусна информация за два нови хибрида на базата на C-Max. Те ще носят имената C-Max Hybrid и C-Max Energi. Първият от тях е традиционен хибрид, съчетаващ бензинов двигател и електромотор, докато вторият разполага с литиево-йонни батерии, които могат да се зареждат и от електрическата мрежа.

И за двата модела се използва 2.0-литров бензинов двигател, комбинирани с електромотор, чиято обща мощност е 185 к.с. От Ford подчертават, че основната идея е да се направи конкурентен автомобил на Toyota Prius V за американския пазар. Според твърденията на създателите на машината само на електричество Ford C-Max може да премине по-голямо разстояние от Prius. С напълно заредени батерии и пълен резервоар с гориво пък, пробегът на колата е по-голям от този на електромобила с удължен пробег Chevrolet Volt, като средният разход на C-Max Hybrid е 6 л/100 км.

Возилата са с 5 места, но отзад има място за още един ред седалки, които са прибрани в пода. Разполагат със система, с която може да се отваря багажника само при поставянето на крак под задната броня. C-Max Energi разполага и с нова мултимедийна система Sync, която показва на водача къде най-близо може да зареди батериите си, а също така и със системата Brake Coach.

Производството ще започне през втората половина на 2012 г. в завода на компанията в Уейн (Мичиган), където за целта бяха инвестирани над 120 млн.
 

0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    RS1600 ( преди 12 години )
    Току що четох официалната информация - ни мощност е посочена, ни разход освен:C-MAX Hybrid expected to achieve better fuel economy than Toyota Prius vСтатията вярно е неточна. А анонимния долу се е качвал на С-МАХ, колкото аз на ракета Сатурн. Сипе *** само, защото друго не умее.
  • #2
    5 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    *** за нереализирали се величия
  • #1
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Разход 6/100 при това чак втората половина на 2012?!От Форд пак са направили едното нищо.От статията не става съвсем ясно с колко места ще е.Хем ще е с 5,хем имало 2 сгънати седалки най-отзад.В талона ако пише 5 места,значи седалките отзад не могат да се ползват за пътници.За сравнение Prius V гори 1,5/100 по-малко и е със 7 места.Освен това C-Max има отвратителна возия.Не съм се качвал на по-твърдо возещ ван със седалки като дървена пейка.