IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Camry и Corolla ще са първите с дизел от BMW

Моделите с 1,6- и 2.0-литров дизелов двигател ще се появят първо в Австралия

Camry и Corolla ще са първите с дизел от BMW


Само преди седмица BMW и Toyota съобщиха официално, че ще си сътрудничат в средносрочен и дългосрочен план при разработката на екологични технологии от следващо поколение.Според спогодбата баварците ще дадат дизелови агрегати на японците, които от своя страна ще помогнат с технологии в областта на литиево-йонните батерии.

От споразумението първа ще се възползва Toyota Australia, откъдето обявиха, че ще използват дизеловите мотори на BMW при Corolla и следващото, седмо поколение на Camry.

В момента на австралийския пазар японците оборудват с дизелови двигатели единствено всъдехода Land Cruiser Prado и пикапа HiLux, уточнява Сaradvice.

"Целта ни е да разширим предлагането на автомобили с дизелов мотор и ако ни предложат двигателите на BMW, ние ще се възползваме от тях", коментира корпоративният мениджър на Toyota Australia Грег Гарднер.

Както вече знаете въпросните дизелови двигатели са 1.6-литровият мотор, който се използва за новите Mini Cooper D, BMW Серия 1 и Серия 3, и 2.0-литровия дизелов агрегат, с мощност 184 к.с., който познаваме от новата 3-series (F30).

В Европа тези двигатели ще се поставят на Avensis, Rav-4, Corolla и Auris

Тагове: bmw toyota
0 от 500